Wysłany: Nie 20 Wrz, 09 22:13 HISTORIA NASZEGO FORUM
.
Nawet w tych przyjaźniach, które uważałem za najbliższe, o pewnych rzeczach się nie mówiło.
Choćby nie wiem jak płynnie człowiek władał językiem, zdarzają się sytuacje,
w których nijak nie może wyrazić tego, co chce powiedzieć.
Jonathan Carroll
* HISTORIA NASZEGO FORUM *
Wiem że są na tym forum osoby, które bardzo chcą poznać historię powstania naszego forum.
W zasadzie były nawet projekty spisania "kart" , ale jak wszyscy wiemy, spoczęło na niczym.
Może jednak warto zapoczątkować owe "dzieło" dla tych co byli, są i będą. Dla tych co zechcą poznać historię powstania i działalności naszego forum. Może nawet warto to zrobić dla nas samych. Tu większość z nas się poznała, tu została i tu poznaje dalej kolejne wspaniałe osoby.
Skoro to pierwsza odsłona linkarni pl. zacznę od nas. Od ludzi którzy na dzień dzisiejszy, tworzą stronę i czuwają aby wam wszystkim, kochani userzy, było tu dobrze i abyście z chęcią się logowali na nasze i wasze forum.
Nie jestem poetką, ani wielką pisarką. Nie oczekujcie poematów i nie oceniajcie mojej pracy jak nauczyciel na lekcji jęz. polskiego. Postaram się to zrobić najlepiej jak potrafię.
Hunter & Fortuna
Hunter - główny administrator forum. To człowiek który dba o to, aby nie zabrakło wszelkich nowości na forum, aby wszystko sprawnie działało. Tworzy forum głównie od strony technicznej, a i jak widzicie, ma też czas, aby spotkać się z wami. Zabierać głos w dyskusji.
Pracować z nim, to przyjemność. Jest konkretny, wie czego chce. Przyznam, że nerwy też czasem swoje pokazuje.
- Jak dobrze że nie wam.
No cóż - forum od tej drugiej strony, wygląda nieco inaczej. To ciężka praca o ile chce coś się osiągnąć. To godziny, które trzeba poświęcić z własnego czasu. Lecz przyjemne godziny.
Hunter ...:::MATRIX:::... Skąd wiesz o forum?
: www.linki.xad.pl
Zaproszone osoby: 2
Piwa: 16/38
Fortuna- administrator forum. Z linkarnią jestem związana dość długo. Forum wspomagałam swoją osobą jako VIP. Od stycznia 2009 - junior.admin, dalej administrator. Jestem "prawą ręką" Huntera.
Jak zapewne wiecie, trudno jest pisać samej o sobie. Może tak w skrócie- dbam o porządek i wygląd na forum, zajmuję się waszymi sprawami reklam, sprawuję "pieczę" nad moderatorami.
Forum wspomagają moderatorzy których obowiązkiem jest pilnowanie porządku jak i działanie na rozwój naszej strony. Zmieniają się dość często. Nie jest to naszym kaprysem czy nieumiejętnością współpracy. Oboje jesteśmy wymagający. Sami z siebie dajemy dużo, tym samym oczekujemy podobnego podejścia do pracy od innych. Jesteśmy wyrozumiali, potrafimy docenić każdego i zdajemy sobie sprawę że istnieją dni gorsze jak i lepsze. Jednak biernemu logowaniu stanowczo mówimy NIE.
Dziękujemy za wspaniale wykonaną pracę - książka "Historia forum"
Grafikowi - seebbaa -
..
Dnia 27.06.2006 powstała nasza strona, ówczesna linkarnia fora.pl . Założycielem forum był chłopak o nickumistrz i jego najbliższy kolega Artur, który sprawował rolę moderatora.
Początki zawsze są trudne i ciężkie. Tak też było i tym razem.
Do tego pomysł chłopaków, prawie wiernie skopiowała konkurencja. Było to przykre, choć wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam.
Zarejestrowałam się krótko po utworzeniu forum (Dołączyła: 03 Wrz 2006 Postów: 2710: Ranga VIP ) - aż wstyd, że taka ze mnie gaduła.
Na stronę trafiłam poprzez reklamę z fora.pl . Jednak styl i klimat, wcale mi nie odpowiadał.
- Mało użytkowników, drętwa atmosfera.
Powróciłam chyba po dwóch miesiącach. Dużo się nie zmieniło. I pewnie bym odeszła, gdyby za mną nie przybyli wspaniali ludzie z którymi szalałam na innej stronie. Patruś , Kermit i fortuna, to ludzie którzy wywarli wielki wpływ na rozwój linkarnii. Szaleliśmy w tematach. Bawiliśmy się słowami. Żartowaliśmy.
Każde nasze zalogowanie, to był jeden wielki śmiech, który ściągał kolejnych użytkowników.
Razem z nami bawił się Artur - jedyny moderator i praktycznie opiekun forum ( bo jak tam długo byłam, tak mistrza nigdy nie widziałam ani nie poznałam) . Wspaniały chłopak. Bardzo go polubiłam, zresztą nie było nikogo takiego, kto by miał do niego coś.
Z dnia na dzień, przybywali nowi userzy. Każdy czuł się dobrze, wyluzowany i biegł na stronę jak do najlepszego kina, na najlepszy film.
Linkarnia rosła w siłę, choć tak naprawdę nie bardzo zdawaliśmy sobie sprawę, że bardziej jesteśmy forum spamerskim niż ambitnym.
- Jednak czy to wtedy było ważne? Dla nas nie.
Ludzie reklamowali się, wzajemnie wspomagali na forach, ale jednak nigdzie nie było takiego klimatu jak tu. Wszędzie brakowało tego zwariowanego życia. Tym samym, nikt nie miał zamiaru z linkarnii odejść. To było centrum naszych najwspanialszych spotkań.
Pamiętam niektóre osoby lepiej, inne mniej. Z tych bardziej aktywnych na forum, które mi utkwiły to - Patruś, Kremit, Mergus, Ojciec Dyrektor, WombaT, BartekM i oczywiście Artur. Tych ludzi była masa i pewnie gdyby tu teraz przyszli, bym skojarzyła ich nicka.
Zamykali nam reklamy na fora.pl i pisali że jesteśmy spamerzy a posty nabijamy w grach forumowych. Hmmm mieli racje, ale i tak nam zazdrościli w sieci.
Nasz ówczesny baner
Zabawa trwała do momentu, aż uległa zniszczeniu baza. To był prawdziwy cios dla wszystkich. Może to wydać się dziwne albo śmieszne, ale faktycznie, wszystkim było bardzo przykro.
.
Jak już napisałam, baza naszego forum uległa zniszczeniu. Administrator fora pl. poinformował Artura, że nic nie da się z tym zrobić. Wszelkie dane, przepadły bezpowrotnie.
Decyzja długo nie trwała. Trzeba odbudować to, co straciliśmy.
2007-01-28Artur założył nową stronę linkarnia.jun.pl.
Był już jako administrator.Mistrzdołączył do niego 2007-02-22. Tym samy znowu byli razem. Zaczynaliśmy od zera i od jednego zarejestrowanego administratora. Po raz pierwszy nasza strona była jasna i tym samym ciekawsza. Ludzie od nowa rejestrowali się i z wielkim zapałem tworzyli nowe tematy, nowe posty.
Dział - Przedstaw się , Ankieciarnia ( którą skutecznie jakiś tydzień temu skasowałam bezpowrotnie), Gry, Hyde park - tętniły życiem jak dawniej. W innych też się pisało, ale popularność zawsze największą miały akurat te. Ludzie codziennie się rejestrowali. Nie tylko stali bywalcy z fora.pl, ale też nowi.
Powstało piękne Logo naszego forum.
Tak- linkarnia była Centrum Reklamy. Internetowych przyjaźni, zabawy i wszystko co można powiedzieć czy napisać - naj. Tu nikt nikogo nie obrażał. Tu nikt nikomu nie ubliżał. Panowała zgoda i radość. Klimat, jakiego wszyscy mogli nam tylko pozazdrościć.
Powstały nasze nowe banery i buttony.
Wymienię wam, najważniejsze grupy rangowe. Nie sposób wymienić wszystkich userów, choćby dlatego: mamy 1011 zarejestrowanych użytkowników. Ostatnio zarejestrowana osoba: Marcin616. To forum odwiedzono już 62288 razy. Nasi użytkownicy napisali 24037 postów, tematów 2263
Słowo które nie jest wypowiedziane, jest słowem którego nie można powtórzyć, nie można się go nauczyć ani imitować.
Póki więc nie otworzą się usta, nie otworzą się rzeki, nie otworzą się rany, nie otworzą się umysły, nie otworzy się raj.
* Krzysztof Pieczyński *
Nasze forum tętniło życiem. Było wesoło, choć może i za bardzo. Artur zaczął popełniać trochę błędów. Powoływał moderatorów w/g "znajomości" co spowodowało małe zatargi, kłótnie i trochę zamieszania. Między innymi, moderatorem którego najbardziej pamiętam, był BartekM.Sama byłam z tego bardzo niezadowolona.
Na jakiś czas odeszłam z forum. Nie chciało mi się już w nim uczestniczyć. Zatracał się powoli klimat.
Po jakimś czasie, nastąpiła naprawa, a moderatorzy wyskoczyli z rangi. Artur chcąc dalej rozwijać forum i zdobyć większą ilość userów, postanowił przyłączyć do linkarnii padające fora. Owe przyłączenie nazwano fuzją.
Artur napisał/a:
Wysłany: 2007-04-21, 15:05
Dnia 21.04.07 Forum HAMRA przyłączyła sie do Linakrni.
Majbus został Junior Adminem!
Użytkownicy na taką wiadomość nawet nie zareagowali. Sama z tego się śmiałam, bo co to za przyłączenie? Fora darmowe to i nie można przenieść bazy. Zarejestrował się administrator "Hamry" i dał tylko ogłoszenie na forum aby inni rejestrowali się na linkarnia.jun.pl. Brak tego zainteresowania, ironicznie wyraziła w poście jedna z użytkowniczek.
Kala napisał/a:
Wysłany: 2007-04-21, 16:30
Widzę że duże zainteresowanie tymże faktem.
Majbus napisał/a:
Wysłany: 2007-04-22, 12:32
Zainteresowanie nie ma być duże
Ma byc po prostu odnotowany ten fakt
W końcu z zadowoleniem odezwał się jeden nasz użytkownik i dopiero wywiązała się maleńka dyskusja.
Kryn napisał/a:
Wysłany: 2007-04-22, 20:58
ja nie zgadzam sie z Aro. Hamra to Hamra , a linkarnia to linkarnia, mi to troche nie pasuje, bo miałem na hamrze rekord postów i chciałem go powiększyć,
ale w sumie dobrze , bo hamry ostatnio nikt nie odwiedzał .
A komu mają służyć te statystyki i o co w nich chodzi jak Hamry już nie ma. To nie jest połączenie tylko zamknięcie forum i mam pytanie- czemu to zrobiłeś?
Przytoczyłam wam urywki rozmów. Było ich bardzo mało i praktycznie zero zainteresowania ze strony takiej "masy" użytkowników.
Te statystyki były zupełnie niepotrzebne. Linkarnia tak naprawdę nic nie zyskała, no może juniora admina. Wyraziłam to też w swoim poście.
fortuna napisał/a:
Wysłany: 2007-04-24, 21:01
Zastanów się co Ty Tomuś mówisz? Hamra ogólnotematyczne, a Linkarnia to reklama for. Dwa różne fora- no ale powiedzmy że linkarnia się przeistacza. Jednak nie ma żadnego przyłączenia. Nie mówcie mi że białe to czarne. Nie chcę na ten temat więcej pisać , bo zaraz co niektórzy uznają mnie za złośliwą itp. jak chcecie sami sobie mydlić oczy to róbcie to, ale ktokolwiek myślący wejdzie w ten temat, to zlitujcie się, obraz ma. Przynajmniej ja mam swoje zdanie i nie boję się go wyrazić. Nie ma tu ani postów z Hamry , a userzy? Oczywiście jak będą chcieli to się zarejestrują. Przyłączenie to przelanie wszystkiego włącznie z postami i userami. No cóż- nie wszyscy są w stanie zrozumieć słowo przyłączenie. Podanie statystyk to nic nie znaczy- liczy się to, co się wnosi.
Przyznam, że wcale nie podobała mi się jakaś "fuzja" która nic nie dawała. Nie podobało mi się dalej rozdawanie rang po znajomości. Ranga powinna być rozdawana z rozwagą. Kolejne przyłączenie padającego forum, nastąpiło kilka dni później.
Artur napisał/a:
Wysłany: 2007-04-24, 14:10
Forum Linki.xad.pl Przyłaczyło sie do Linkarni
binO został Junior Adminem
Jak widać kolejny junior admin. Komu to było potrzebne? Z całą pewnością nie naszemu forum. I jak to ze mną bywa, nie potrafię udawać ani nikomu wazelinować. Musiałam kolejne swoje mądrości wyrazić w poście.
fortuna napisał/a:
Wysłany: 2007-04-24, 18:30
Nazwijmy sprawę po imieniu- kolejne forum zamknięte a nie przyłączone, bo ja nie widzę przyłączenia. Chyba wszyscy jakoś inaczej pojmujemy to przyłączenie. Tu nikt nikogo Aro nie wchłonął - fora padły i tyle.
Tak naprawdę , podobnie jak wyżej, zainteresowania ze strony naszych użytkowników nie było. Trochę też pośmiałam się w temacie z Arturem i binO.
Pokażę wam, powiedzmy że ciekawsze rozmowy.
Artur napisał/a:
Wysłany: 2007-04-24, 20:59
Fortuno czy ty zawsze musisz tak fileozofoować?
fortuna napisał/a:
Wysłany: 2007-04-24, 21:03
Ja nie filozofuję, ale śmieję się z tego co tu napisaliście. Wybacz Artur, ale nie potrafię się powstrzymać. Bańki mydlane nie są w stanie zaślepić mi oczu.
Może i mam we krwi, ale kurcze- nie róbcie z ludzi durni.
ewande napisał/a:
Wysłany: 2007-04-24, 21:03
fortuna jest dobrym duchem tego forum i bez jej filozofii klimat byłby zupełni inny...
binO napisał/a:
Wysłany: 2007-04-24, 21:13
ale avatar fortuny pobudza mnie do życia i wydaje mi sie mądrą kobietą
Jeden przedstawia mnie jako ducha, drugi jako kobietę hmmm ciekawa sprawa. Ogólnie temat zszedł na żarty, ale i tak musiałam przywołać swoich kochanych chłopaków do porządku i sprowadzić ich na ziemię. W zasadzie stało się to za sprawą mistrza, który odświętnie pokazywał się na forum. Otóż zainteresowało go, ilu użytkowników zyskała nasza strona po tych "Fuzjach".
fortuna napisał/a:
Artur napisał/a:
Wysłany: 2007-06-03, 15:17
Nie prawda że 2
Hunter
Revan
Gibon
Sylwia
TYle wiem
A prawda że 2-ch - bo ja pisałam o Hamrze, a Gibon jest z Hamry i Ramzes.
Revan i Hunter z xad a Sylwia jest wszędzie.
I co Arturku ?
I cóż, temat się uciął. O czym tu można było jeszcze rozmawiać? Jedno co mi się spodobało, to fakt żeHunterzostał moderatorem linkarnia.jun.pl. Tak- to nasz obecny administrator.
Przyznam, że wzbudził moje zainteresowanie już wcześniej tzn. był moderatorem na linki.xad.pl
Hunter raczej mało się wypowiadał, ale mądrze. Bardzo chciałam go poznać. I tak też się stało. W zasadzie już nie pamiętam w jakich to nastąpiło okolicznościach, ale wiem że nie było to łatwe. Podobnie jak ja, nie podawał swojego nr.gg. Powiedzmy że otrzymywali je nieliczni. Kolejnym moderatorem z linki.xad.pl na naszej stronce, został Revan czyli Marcin. Sama upomniałam się o niego. Skoro Artur rozdawał wszystkim rangi z fuzji, to czemu Marcin miał być gorszy.
Potrafiłam wytykać administracji błędy, ale też i stawałam zawsze w obronie innych użytkowników. To była cała fortuna.
.
Forum jeszcze jakoś funkcjonowało, ale.... Reklama na jun zamknięta, a w sieci ludzie nadal spostrzegali nas jako "forum rozrywki".
Kod:
Wysłany: 2007-03-11, 22:53
Koleś przestań już pisać ile napisaliście postów... kogo to obchodzi?Tak w ogóle to prawie 3000 postów napisaliście w gry forumowe...
Kod:
Wysłany: 2007-04-14, 16:48
links-(Artur) napisał/a:
Nasi użytkownicy napisali 12578 postów, tematów 838
odp.
Tak tylko około 4500 jest w grach forumowych...
A następne w Przedstaw Się...
Niestety jest to niechlubna prawda. Każdy też chciał mieć rangę, ale nikt tak naprawdę nie myślał aby coś z tym zrobić, aby stworzyć wreszcie forum z prawdziwego zdarzenia.
Działy jakie wówczas były na forum( w nawiasie podam ilość postów):
Regulamin i ogłoszenia! Regulamin! - Ogłoszenia! (537) - Forum dla Admina i VIP-ów (222)
Propozycje, uwagi, sugestie! (151) - Konkurs (51) Reklama Reklama For (3323) - Reklama stron www (875) - Reklama Toplist
Reklama Blogów (318) - Reklama katalogów (55) Grafika Bitwy (38) - Galerie (199) - Zamówienia (702)
Zamówienia wykonane. Dyskusje Gry forumowe (7281) - Przedstaw się (2520) - Ankieciarnia (930)
Hyde park (659)- Sport (350) - Filmy (323)
Szkoła (335) - Gry Online (317) - Kulinaria (294)
Internet i komputery (360) - Galerie (190) - Muzyka (264)
GSM (242) - Humor (177) - Zwierzęta (183)
Motoryzacja (173) - Gry (202) - Hobby (173) - Fotografia (62) Fora Wasze ogłoszenia (772) - Pogadanki o forach (262)
Problemy z forami (177) - Jak rozreklamować forum (120) Kosz - (1062)
Forum zbliżało się ku upadkowi. W zasadzie może to wydawać się dziwne. Bardzo liczna grupa (administracja + moderatorzy) a forum pada. Lecz tak naprawdę czy można się temu dziwić, skoro każdy chciał mieć rangę a nic nie robić. Pokazać się jako władza, dać ostrzeżenie, to chyba był jedyny cel.
Oczekiwać tylko od użytkowników samemu z siebie nic nie dając, to z całą pewnością nie droga do sukcesu. W zasadzie ludzie, którzy reklamowali u nas swoje strony, mieli całkiem przyzwoite fora. Tu wpadali, pośmiecili i odchodzili. Im zależało tylko na zdobyciu userów, a nie dbaniu o wizerunek linkarnii. I nie ma się czemu dziwić. Rozwój i wygląd nie należał z całą pewnością do nich.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Nie 15 Mar, 09 21:55
Ja dołączyłem 28 kwietnia 2007 roku, od początku z rangą moderatora.
Od połowy czerwca Artur przestał pojawiać się na forum, ja miałem moda BinO junior admina. W lipcu poprosiłem Artura żeby mi dał rangę Admina, bo forum padnie. Dostałem ją, dałem także binOwi admina. Od lipca my prowadziliśmy to forum.
Zobaczcie jak wtedy wyglądała władza, raczej widmo władzy , bo tak naprawdę Hunter stanął w tym czasie na czele "uspanej już linkarna.jun.pl. Na forum wchodzili tylko nieliczni i od "święta". Administracja- Artur, mistrz, Hunter, binO Junior. Admin - Majbus moderatorzy - nika135, ewande, baron, Marcin, Trip
Hunter i binO próbowali naprawić sytuację, ale z kim? W końcu i binO przestał wchodzić. Jednak sumienie go dręczyło. Widać tak jak i Hunter polubił naszą stronę.
binO napisał/a:
Wysłany: 2008-01-09, 13:49
Jak można było się spodziewać nastąpiły zmiany, lecz wątpię że ktoś oczekiwał takiego obrotu sprawy
przenosimy się na nowy serwer 1gb wraz oczywiście z dostępem do ftp oraz bazy danych tak wiec już zaniedługo będzie wszystko dostępne na nowym forum - domena www.linkarnia.pl -> aktualnie trwają prace nad stylem oraz paroma innymi rzeczami!
Wszystkie posty i userzy zostaną przeniesieni - nic nie zniknie!
Pozdrawiam
fortuna napisał/a:
Wysłany: 2008-01-09, 19:01
Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę nowiusieńkie forum . A mam pytanko- czyje to będzie? Można nas uświadomić o administracji i modach.
binO napisał/a:
Wysłany: 2008-01-09, 19:44
administracja na 80% bedzie taka sama jezeli chodzi o adminow... z moderatorami zobaczymy jak to bedzie. Szczerze mowiac to byl moj pomysl, ja dostałem baze, zalatwilem hosting i domene, lecz to nie jest ważne, bo wcześniej zawiodłem wszystkich - zaniedbałem linkarnie i muszę to jakoś wynagrodzić.
Napisałam też aby powywalać moderatorów. Po co na forum potrzebni są ludzie, którzy tak naprawdę nic nie robili. Każdy się tylko jak to nazywał Hunter- lansował na linkarnii.
binO napisał/a:
Wysłany: 2008-01-09, 21:30
hmm to powiem Ci fortunko na 100%, że admina na nowym forum będzie miał "Artur", "Hunter" "Ja" oraz "Mistrz" jeżeli zechce. Z moderatorami to ciekawy i dobry pomysł nie powiem
Administratorzy "widmo" czyli Artur i mistrz. Jednak ani binO ani Hunter, nie chcieli odbierać im rangi z uwagi na to, iż kiedyś stworzyli nasze forum. Mieli pomysł a forum jednak się kręciło, choć tak naprawdę zasługę w tym mieli największą użytkownicy. Bo co jest warty założyciel bez ludzi którzy chcą bywać, pisać i tworzyć wspólnie stronę, klimat.
Hunter napisał/a:
Wysłany: 2008-01-09, 22:09
cóż,ze swojej strony mogę zapewnić iż dokładamy wszelkich starań żeby nowa linkarnia wyglądała naprawdę cool
i mam nadzieje ze nam się uda....
pozostają problemy z bazą,ale to już moje zmartwienie
Wy już możecie świętować
Te słowa oznaczały, że zbliża się czas na przeniesienie naszej strony, na nową odsłonę linkarnia.pl , tym samym na odbudowanie tego co już praktycznie upadło.
Hunter napisał/a:
[ Dodano: 2008-02-06, 15:39 ]
linkarnia nowa ma poprawne kodowanie,ale widze ze admin nie zakończył swoich prac...
hmm chwilowo nie da sie tam pisać,a ja interweniować nie będę.Bo chce dostać info od sponsora ze prace zostały zakończone
.
Nie pamiętam dokładnej daty, kiedy tak naprawdę mogliśmy pisać tu nowe posty, ale było to zaraz po tym, jak Hunter napisał post ( 2008-02-06, 15:39 ) który ukazałam wyżej. Z całą pewnością mogę jednak to napisać, że był to luty 2008. Na czele linkarnia.pl stanął
Hunter i binO
Nie odebrali też rangi administratora -Arturowi i mistrzowi. Postanowili jako założycielom, nadać im ową funkcję. Lecz czy słusznie? Różnie to można oceniać, ale przyznam że postąpili bardzo ładnie.
Mistrza tak naprawdę nie znałam, a z Arturem jednak łączyła mnie długa znajomość i ciągle miałam nadzieję że tu wróci.
Przyznam że byłam rozczarowana tymi przenosinami. Myślałam że jednak forum się przekształci, że będzie bardziej ambitne o zupełnie nowym wizerunku.
Rozmawiałam o tym na gg z Hunterem. W sumie takie były plany, ale na wszystko potrzebny był czas.
Rozesłano masowe pw, dzięki któremu spora część użytkowników powróciła. Lecz wszystko toczyło się jak za dawnych czasów. Spam, zabawa, ikony. Moderatorzy - nika, Kiri, Siwy, NETunia (jakiś czas) Junior. Admin- MagicalFire. Moderatorzy którzy od dawna przestali bywać na forum, zostali zdegradowani. Marcin który nadal bywał, otrzymał rangę VIP. Dlaczego? Niech to pozostanie w kuluarach linkarniii. Powiedzmy że nie zagrał fair. Dostawałam kilka razy propozycje od Huntera, abym przyjęła rangę moderatora- nie chciałam. Fakt- forum wymagało pracy, a ja nie widziałam osób z którymi bym mogła to zrobić.
Co jakiś czas pojawiało się hasło- odspamianie. Pytałam nawet Huntera na gg co to oznacza. Jak można odspamiać forum, skoro moderatorzy podczas wchodzenia na forum powinni pracować na bieżąco.
Nie mogłam tego zrozumieć. Wygląda na to, że fajnie tylko pokazywać się w zielonym kolorku i reprezentować władzę, dawać ostrzeżenia albo pouczać.
Wyraźnie było widać, brak zgrania, wsparcia czy przygotowania ze strony moderatorów na trudne pytania, zatargi. Każdy pisał co mu ślina przyniosła na język, bez znajomości w temacie.
Hunter i binO próbowali coś zrobić z tym spamem. Świadczy o tym post jaki znalazłam w dziale moderatora.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 10:18
Witam:)
Czas uporządkować naszą linkarnię....
I w związku z tym prośba: jeżeli będziecie przeglądać działy i znajdziecie bezsensowne tematy,już nieaktualne lub nie dotyczące tego działu,wklejcie tutaj linka.
Ja zacząłem już porządkować,ale zawsze może mi coś umknąć.
A spam denerwuje nas wszystkich prawda
Nie powiem że moderatorzy nic zupełnie nie robili. Jednak większych efektów wcale nie było widać. Moderator , to powinna być osoba działająca na rozwój forum. To zgrana paczka która się dogaduje i ustalają sobie wyzwania, cel. Tu tego nie było.
W końcu binO odszedł z forum. Niby z uwagi jak pisał, na brak czasu, ale chyba jednak bardziej dlatego, że linkarnia nadal była forum spamerskim i nie było z kim współpracować. Z czasem sam usunął swoje konto na naszej stronie.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Nie 15 Mar, 09 21:55
W kwietniu 2008 roku, binO zrezygnował ze stanowiska admina, zostałem sam
W dziale VIP pojawił się temat, który niestety ale z czasem był nieunikniony. Zapoczątkował go MagicalFire.
MagicalFire napisał/a:
Wysłany:
Czw 03 Kwi, 08 22:01
witam kim jest nasz admin mistrz
nie widziałem go ani razu na forum
Hunter napisał/a:
Wysłany: Czw 03 Kwi, 08 23:03
mistrz i Artur to główni załozyciele linkarnii.Własciwie mistrz ją założył....
Ja i binO dołączyliśmy później...
mistrz czasem tu wpada,ale b.rzadko.
a co Ciebie tak wzięło
No cóż, MagicalFire chciał wiedzieć dlaczego na forum istnieją administratorzy "widmo" i miał ku temu prawo. Dyskusja była długa. Przytoczę tylko kilka ciekawych postów.
Otóż pojawił się w temacie sam założyciel- mistrz.
mistrz napisał/a:
Wysłany:
Czw 10 Lip, 08 09:22
szczerze mowiac to ja tu chyba nikogo nie pamietam ^^ i pewnie mnie nikt nie pamieta... tylko ci co pozostali z tych pierwszych Linkarni , Arcziego wydaje mi sie juz lepiej znacie bo on pozniej wkroczyl w Swiat RPG ....A i jeszce jedno jak sie rozkrece i mam nadzieje ze tak bedzie poznacie mistrza na nowo .
Dalej dyskusja potoczyła się mniej więcej tak- MF spytał czy będzie aktywny na forum. Niby wyraził chęci, ale jednak stwierdził że nie ma czasu. Wywołało to śmiech wśród użytkowników VIP którzy znali mistrza z tego, że na forum od czasu założenia praktycznie wcale nie bywał. I tak też się stało, jak się pojawił, tak znikł.
VIP'y byli za usunięciem z rangi Artura i mistrza. Kiedyś był ich czas, ale on dawno temu się skończył. I jak to MagicalFire napisał ..." tak że ich jest stara linkarnia a nie ta"... Jednak Hunter, nie chciał tego zrobić bez dogadania się, chciał być do samego końca uczciwy.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Czw 07 Sie, 08 22:43
pogadałem/dogadałem się
Artur forum mi oddał.
I ja tak lubię sprawy załatwiać,a nie bez wyjaśnień
co do rangi - jestem za
Jak widać, dopiero po 5-ciu miesiącach udało się sprawę, czyli owy temat zakończyć. To tylko świadczy o tym, jak bardzo obaj admini nie interesowali się forum. Strona tak naprawdę od dawna była dla nich już obca, zapomniana. I jak MF napisał, faktycznie nic obaj panowie nie mieli wspólnego z linkarnią.pl. To inne , na nowym serwerze i zupełnie nowe forum, choć pod taką samą tylko nazwą.
03.04.2008 Hunter na forum sprowadził znajomą, której nadał rangę administratora , nick -Rumiana. Wiązał z tą osobą duże nadzieje. Ciągle miał wizję przekształcenia forum. Lecz szybko się rozczarował. Kolejnym posunięciem było nadanie rangi junior admin Grexikowi. To był pierwszy bardzo dobry krok. Grexik był jedyną osobą, która tak naprawdę Huntera wspierała
Kolejny ciekawy post jaki odnalazłam w dziale moderatora.
Grexik napisał/a:
Wysłany: Nie 21 Wrz, 08 13:52
Przez ostatni czas na forum jest jakoś smutno.
Jestem za wprowadzeniem jakiegos fajnego konkursu z ciekawymi nagrodami.
Może bardziej kolorowe opisy działów,może obrazki przy kategoriach itp.
Większy nacisk wprowadzmy na reklamę Linkarni.pl jaki i for reklamowanych na naszym forum.
Zobaczcie jak do przodu idzie [........] .My nie mozemy stac w miejscu zwłaszcza, że nie mamy dużej konkurencji.
Wypadało by uruchomić własne radio oraz topliste.
W stylu wprowadzić lekkie poprawki.(ja bym zmienił te przyciski:profil,email itp na ciekawsze.)
Macie może jakieś swoje pomysły pisać tutaj,a Hunter je na pewno rozważy.
Musimy się wziąć do roboty,a nie stać w MIEJSCU!!
Pozdro Grexik
Grexik miał rację. Trzeba brać się do roboty a nie stać w miejscu. Pytanie tylko- z kim?
Hunter napisał/a:
Pią 26 Wrz, 08 19:14
słuchajcie w ramach ożywiania forum
czy modzi zamierzają się wziąć do roboty ?
ludzie forum nam pada! ja piszę nową linkarnię przygotowuję się do wejścia na "rynek" portali,nie mam zbytnio czasu teraz na opiekę tym forum ponieważ ciągle siedzę z programistami i grafikami w skrypcie i przygotowujemy nową linkarnię
nie dam rady się rozdwoić
a Wy chyba nie pamiętacie że ranga coś jednak znaczy....?
dzięki za moderowanie tematów o forach,ale potrzebuję jeszcze zakładania tematów i wywoływania ruchu na forum...tego nikt tu nie robi...
do pracy rodacy!
No ale po co coś robić? Czy ranga nie wystarczy?
O tak. Deklaracje były.
Na forum były też już ambitne działy typu- Poważne rozmowy, Uczucia. Tylko kto to miał rozwijać.
Ja tu już też mało się pokazywałam. Miałam coraz dłuższe przerwy w bywaniu na forum.
05.10.2008 Grexik zrobił dla forum 2 śliczne banery.
Wspaniałe Usebary w wykonaniu Grexika.
Hunter sprowadził na forum swoich najlepszych kolegów. Dał im rangę administratora - Laupheer i isaleta. Nie pamiętam daty ich przybycia (chyba był to początek września 2008 albo lipca) , ponieważ zażyczyli sobie z czasem usunięcia konta- dlaczego? Odkryję wam tajemnicę.
Kim oni byli? Może ten post wam coś trochę powie.
Hunter napisał/a:
Sro 17 Gru, 08 18:28
Miło mi poinformować,że nasi admini ("nowi") zajęli I miejsce (Laupheer) i III miejsce (krystians) w olimpiadzie informatycznej która obejmowała swoim zasięgiem teren byłego województwa wałbrzyskiego.
Wymagała wiedzy specjalistycznej z zakresu informatyki: programowanie,znajomość systemów operacyjnych,struktur sieci,programów biurowych,a także szczegółowej budowy i obsługi komputera.
Na chwilę obecną jest to kropla w morzu,ale myślę że docenicie chłopaków kiedy odsłonimy portal. To ich praca i ich wiedza pokaże Wam linkarnię,jakiej jeszcze nie znacie.
Pozdrawiam
Hunter
Jak wynika z tego postu i wyżej, Hunter z kolegami chciał stworzyć portal i faktycznie- pracowali nad tym. Forum miało przybrać nowego wyglądu i wizerunku.
Dlaczego do tego nie doszło?
Mimo iż na forum już nie bywałam , utrzymywałam kontakt na gg z Hunterem. Często zadawałam mu pytanie, kiedy pojawi się ten portal i kiedy zobaczę nową linkarnię. Bo o tym że tak miało być, wiedziałam od pierwszego dnia powołania nowych adminów. Do tego znałam ich jak i Huntera możliwości, dlatego czekałam na tak olbrzymią sensację.
Hunter jednak cały czas ukrywał prawdę. Nie chciał mi się przyznać do tego, że portal i nowa linkarnia nigdy nie powstanie, że zaczęte prace zostały odwołane (on nadal istnieje, czeka na lepsze czasy) a on tak naprawdę ponownie został sam. Miał tylko przy sobie Grexika który cały czas go wspomagał.
Otóż na forum przybywali nowi użytkownicy. Moderatorzy niby coś robili, ale tak naprawdę tylko się lansowali na linkarnii. Wchodziłam na forum od dawna tylko jako gość. Było mi wstyd że jestem zarejestrowana na tej stronie. Uczestniczyłam w życiu poważnych for, a tu taka spamerska linkarnia i jak nazywano ją w sieci ( pisali mi o tym ludzie na gg jak i pw na innych stronach ) forum pokemonów. Widziałam też ośmieszający stronę - filmik.
Tematy, posty , zasypane po kilka rzędów ikonami kwiatów. Posty typu- kochanie i znowu kwiaty, albo nick (przykładowy Balbina) i masa ikon kwiatów i ikon całusów. Nie chcę już pisać imiennie (czyt. nickami) kto najbardziej zaśmiecał. Jednak tu nasuwa się pytanie, gdzie byli moderatorzy.
Pisałam na gg do Kiri, podawałam mu linki, ale cóż. Nic się nie zmieniało.
Od Huntera dowiedziałam się że wyłączył SB , bo tam nie jest lepiej. Widziałam jako gość temat o tym nieszczęsnym SB i tragedii że tam nie można pisać, że pewnie to awaria.
To nie była awaria. Hunter chciał skasować forum. Forum pokemonów, bo ambicja nie pozwalała mu czegoś takiego prowadzić. Wyjawił mi też, dlaczego nigdy portal nie został ukończony- jego koledzy z reala, stwierdzili że szkoda ich pracy na stronę o tak niskim poziomie.
Z czasem forum było wyłączone- jednak nie z winy Huntera. Wygasła domena, sponsor zapomniał za nią zapłacić (sprawa została potem załatwiona).
Hunter po raz kolejny od bardzo dawna, poprosił mnie o pomoc. Nie bardzo mogłam się zdecydować. Zdawałam sobie sprawę, że tak naprawdę forum wymaga całkowitego postawienia od nowa. Tak- mimo iż istniały fora- działy, to tak naprawdę w środku był sam śmietnik, tym samym, nic innego jak zaczynać od nowa. To wymaga, pracy i czasu. Wiedziałam też że powstanie z tego kupa złości i zazdrości. Hunter też sobie zdawał z tego sprawę, ale chciał spróbować, albo zlikwidować forum.
Nasze rozmowy na gg trwały dość długo. Forum było ciągle wyłączone, a jedyna zaufana i wspomagająca linkarnię osobaGrexik- otrzymał rangę - administrator.
.
Nasze rozmowy na gg trwały przez kilka dobrych dni.
Sponsor zapłacił za domenę. Grexik działał z Hunterem nad ulepszeniem, a ja ciągle się wahałam. Jednego dnia byłam pełna energii , drugiego miałam wątpliwości.
Hunter podjął ostateczną decyzję odnośnie forum. Nie był to szantaż z jego strony, ale poważne przemyślenia- linkarnia kończy swoją działalność.
Było mi przykro, tym bardziej że wiedziałam iż jestem w stanie sprostać jego wymaganiom, że jestem w stanie wspomóc go swoją osobą.
Wyraziłam zgodę. Dostałam juniora admina i wkroczyłam na ciągle zamknięte jeszcze forum.
Hunter i Grexik działali ciągle w panelu oraz pomagali mi w oczyszczaniu forum.
Wywaliliśmy masę tematów. Oczyściliśmy masę postów. Jednym słowem poświęciliśmy dużo czasu, aby stworzyć na otwarcie nowy wizerunek linkarnii. Pracowaliśmy w trójkę jak prawdziwy zespół.
Zrobiliśmy wszystko to, co było najpilniejsze. Dalej nasza praca i stopniowe wdrążanie wizji, miało już być podczas działania strony.
Jakie były nasze założenia ustalone na gg?
Otóż forum miało wystartować z dwoma administratorami czyli - Hunter, Grexik i jednym junior admin- fortuna.
Mieliśmy wystartować bez moderatorów. Każdy z nas miał przydzielone swoje stałe zadania. Hunter- administrator techniczny jak i spotykający się w miarę możliwości i czasu z wami. Grexik - wspomagający Huntera jak i działalność w kierunku rozwoju forum. fortuna - opiekun moderatorów i rozwój forum.
Prace były w miarę ukończone. Grexik zrobił nowy regulamin forum, taki na ile było w chwili obecnej czas ( nie chcieliśmy już przedłużać tego zamknięcia forum) i ..... i w ostatniej chwili wstyd się przyznać ale stchórzyłam.
Bałam się przyjęcia tego ciężaru. Bałam się, że użytkownicy nauczeni spamerstwa, stawiania masy ikon, nie zechcą dostrzec ładnego forum jak i nie zechcą uczestniczyć w forum poważnym. Hunter dał mi czas na zastanowienie. Uświadamiał mnie, że taka jest jego decyzja, że tak on chce i albo wóz, albo przewóz.
W końcu się zdecydowałam. Jednak na 5 min. przed otworzeniem forum postanowiliśmy dać szansę trzem moderatorom- nika, Kiri, Siwy.
MagicalFire tej szansy nie otrzymał. Posiadał swoje forum którym się zajmował, a linkarnia nie była mu na tyle bliska, aby działał jak należy na jej rozwój.
Szkoda że nie uwieczniliśmy daty otworzenia. Nie pomyśleliśmy o tym, bo tak naprawdę bardziej widzieliśmy koniec początku niż sukces.
Moje zapiski w dziale moderatora wskazują na styczeń, tym samym będzie to data po 22 stycznia 2009 ( z postów w dziale moderatora wynika że 22.01.2009 oczyszczaliśmy jeszcze forum).
Pamiętam jak siedzieliśmy oboje z Hunterem na gg i jak napisał- otwieram forum.
Wspólnie obserwowaliśmy sytuację, a było co.
W SB pojawił się "krzyk" największych spamerów w stylu- jakie zmiany, fortuna junior admin, MF nie jest juniorem, a gdzie moje posty, jakie zmiany, co tu się dzieje, odebrali mi rangę itd. ten lament wspomagało troszkę dwóch moderatorów- nika i Kiri.
Postanowiliśmy z Hunterem jakiś czas się nie odzywać. Daliśmy szansę na wykrzyczenie się, na upust emocjom.
Zaczęła się praca w dziale moderatora.
Spisałam swoje oczekiwania względem moderatorów tzn. głównie współpraca, wzajemne wsparcie na forum, dbanie o rozwój, wspólne opracowywanie konkursów w dziale moderatora, bieżący porządek na forum, koniec spamu moderatora- a wpisywanie uwag itp.
Nie spodobało się to. W sumie czy mogło? W końcu moderator to gość i nie będzie słuchał fortuny, bo i niby czemu.
Pojawiła się zazdrość i złość. Nie będę już o tym tu pisała, niech pozostanie to w miejscu, gdzie owe sytuacje miały miejsce.
Zero współpracy, zero chęci pomocy w czymkolwiek i pokazywanie co niektórych swoich dąsów.
Miałam dosyć. Od środka to wszystko wyglądało jeszcze gorzej niż byłam w stanie widzieć jako VIP.
Hunter miał problemy w realu i praktycznie w tym czasie mało ze sobą rozmawialiśmy na gg, a później nawet wcale. Pamiętam swoją ostatnią wiadomość do niego- odchodzę, mam dosyć. Nie mam z kim współpracować a głupiej dziecinnej zazdrości o moją osobę nie zniosę. Nie jestem gówniarzem i nie będę się w ten sposób bawiła.
Skasowałam "abc" stworzone z mojej inicjatywy do moderatorów- odnośnie całej współpracy, skasowałam konkurs na Baner miesiąca- który tworzyłam i prosiłam o korektę, której wcale się nie doczekałam. Obiecałam tylko Hunterowi, że przypilnuję mu forum, do czasu aż wróci, ale nie będę się udzielała. Było mi po prostu przykro. Nie mogłam zrozumieć o co tak naprawdę ta idiotyczna zazdrość.
Wiadomość jaką otrzymałam od Huntera była smutna. Brzmiała mniej więcej tak... Dobrze wiesz, że nie będę prowadził forum takiego, jakie było do tej pory. Ciągle chcę stworzyć forum poważne, ale nikt mi w tym nie pomaga. Kto zacznie- odchodzi, bo nie widzi nikogo z kim może współpracować, a wobec tego z kim ja mam to robić?
Było mi głupio. Hunter miał rację. Przecież wiedziałam że tak będzie, że modzi mają dwa wyjścia- zabrać się za pracę, albo zrezygnować z funkcji.
W sumie dlaczego to ja miałam zrezygnować z naszych marzeń, na rzecz ludzi którzy nie chcą współpracy.
Przeprosiłam Huntera za to, za chwilę zwątpienia. No cóż- moderatorzy kolejno odchodzili. Nie mieli racji bytu przy tworzeniu nowej linkarnii. A my tzn. ja i Hunter- przynajmniej dobrze czuliśmy się z tym, że daliśmy im szansę wyboru. Przytoczę tu w tym miejscu, słowa (post) Huntera, który powstał całkiem niedawno w dziale VIP w pewnym temacie. Akurat nie był związany z tym co piszę teraz, ale zahaczył o coś, o co nie powinien.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Nie 20 Wrz, 09 22:48
Wiecie co? Jeśli mam być szczery i stworzyć grupę ludzi którzy zrobili coś dla forum, to będzie to dziwna grupa:
Zasłużeni: Ci, których wymienienie czynów zajmie mi około 30-40 minut (wszyscy)
I osobna: Fortuna i Grexik - z czego Fortuna zajmie mi około miesiąca - ułożenie litanii tego w czym mi pomogła, Grexik trochę mniej. Dojdzie do tego także obecna ekipa moderująca.
Reszta osób miała wkład mały w budowanie tego forum (bez obrazy). Albo to był lans na linkarnie, albo: mam tu moda i spier....j Hunter. Tak więc mili Państwo - takiej grupy nie będzie.
To chyba ja przez ponad 2 lata walczę sam z przeciwnościami innych i jakos nie widze siebie w grupie zasłużonych... Ciągle towarzyszyła mi tylko jedna osoba... A reszta... pozostawię bez komentarza. Brawo dla tych, którzy są "zasłużeni"
Zostaliśmy w trójkę- Hunter, Grexik i ja.Ekipa która chciała coś zrobić. Która potrafiła wspólnie pracować, wspierać się i doradzać wzajemnie.
Ukazałam wam wcześniej wspaniałe Usebary i banery zrobione przez Grexika. Zapomniałam dodać, że logo to też jego praca jak i znak naszego regulaminu. Choć to doskonale znacie, to jednak warto tu wstawić aby przetrwało w historii naszego forum.
ZNAK NASZEGO REGULAMINU
LOGO - LINKARNIA.PL
.
Mogliśmy oddać się podczas wejścia na forum, pracy. Tworzyliśmy linkarnię, jakiej jeszcze nie było.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Pon 16 Mar, 09 22:04
Zapytano mnie niedawno, co się dzieje u nas na forum, że moderatorzy zmieniają się, średnio co 2 tygodnie. Otóż problem jest taki, że każdy chce mieć rangę, ale nikt nie chce niczego robić. Bycie moderatorem zobowiązuje. Tutaj nie ma miejsca na "lans na moderatora linkarnia.pl" bo chyba chcemy być traktowani w internecie poważnie, prawda ?
Przyznam że jestem rozczarowany brakiem chęci do jakiegokolwiek działania ze strony moderatorów. Zero kreatywności, zero chęci nawet w podjęciu współpracy przy konkursie. Nie może tak być, że moderator jest tylko od wchodzenia i kontrolowania innych użytkowników. Taka sytuacja trwa od dość dawna. Każdy kolejno miał szansę na poprawę. Skoro dalej nie ma efektów, to jest jak sami widzicie. Zdajecie sobie pewnie sprawę, że dobry moderator to podstawa forum, a ja potrzebuję ludzi dobrych.
Ograniczyliśmy regulaminowo ilość ikon emocji i przyznam, że tylko sporadycznie dawaliśmy ostrzeżenia.
W sumie chodziło bardziej o to, aby ludzie jednak zrozumieli, że forum to nie skaczące ikony, a to co sami napiszemy. Co mamy do przekazania innym, że to dyskusja.
Ludzie zrozumieli, że to nie chęć pokazania władzy, a dbanie o czystość i przejrzystość tematów.
Oporni z czasem też się zmienili, tym samym możemy uznać że to nasz pierwszy sukces.
Z tymi ikonami mieliśmy też niezły ubaw.
Otóż Hunter wgrał moda ograniczającego stawianie ikon. Ustawił w/g regulaminu i wydawało się że już jesteśmy "gośćmi".
Ku mojemu zdziwieniu, pojawił się jednak temat - Gdzie są ikony? Byłam zaskoczona i nie bardzo mogłam zrozumieć, o co tak naprawdę w nim chodzi. Stwierdziłam, że posty zawierają zbyt mało znaków, aby można wstawić ikonę.... ale nie... sama napisałam długi post i nic. Ciągle wyskakuje mi komunikat- post jest zbyt krótki, aby użyć ikony. Nie przyznając się na forum, pytam Huntera na gg dlaczego wyłączył ikony, że nawet ja nie jestem w stanie napisać wypracowania w jednym poście.
Hunter ciężko zdziwiony, odpisuje mi, że jest nastawione jak należy. Tak naprawdę nie wiedzieliśmy co się stało (oczywiście od pewnych osób, oberwało mi się, ale cóż - kto by zrozumiał że nie ponoszę winy ani ja, ani Hunter). W temacie pojawił się post administratora, że wywali wieczorem owego moda i będzie można używać ikon. Po jakiejś godzinę, widzę że już wszystko wróciło do normy, tym samym uznałam, że jednak Hunter znalazł czas znacznie szybciej.
Wieczorem około godz. 23 spotkaliśmy się na gg . Hunter mi pisze, że loguje się na forum aby wywalić moda. Ciężko zdziwiona odpisuje mu- jak to, przecież to kilka dobrych godzin temu, zrobiłeś?
No cóż- mod z nas zakpił. Po wielkiej awanturze, sam się prawidłowo uruchomił, a ja dosłownie ryczałam ze śmiechu razem z Hunterem na gg. Nawet wam tego nie napisaliśmy, bo przecież admin, a zwłaszcza fortuna to ta zła. Powstałyby spekulacje że chcę się wybielić.
Na forum powstał pierwszy konflikt między użytkownikami w dziale reklamy. Wymagał naszej reakcji. Doprowadziło to też do ostrzeżeń. I tu, okazało się że nasz regulamin wymaga jednak jak najszybszej korekty. Mimo iż na to nie było akurat w danej chwili czasu, nie było wyjścia. To co my wiedzieliśmy, okazało się nieczytelne dla użytkowników. I nie ma czemu się dziwić.
Linkarnia miała od początku swojej działalności 3 regulaminy ( w odstępach czasowych).
Artur napisał/a:
Wysłany: Nie 28 Sty, 07 13:23
Zanim coś napiszesz na forum przeczytaj regulamin!
1.Za forum Admini nie odpowiadają
2. Nie nabijaj bezsensownych postów poza działem Gry forumowe.
3. Na forum istnieje całkowity zakaz przeklinania i obrażania innych użytkowników.
4. Kopiowanie bez zgody admina ZABRONIONE
5. Forum można reklamować w 1 temacie, reklamowanie w innym temacie będzie karane warnem.
6. Topliste można reklamować w tematach użytkowników. (reklama for, stron, blogów, katalogów)
7. Zakaz reklamowania for i stron oraz toplist w SB (Shout Box)
8. Pisanie na forum oznacze akceptacje regulaminu!
9. Nie wolno reklamować na forum stron/for/topek/blogów o treściach erotycznych, propagujących przemoc(czyli ogólnie o zabronionych przez polskie prawo)
10. Zakaz reklamy for o tematyce reklamowej
Za tresci umieszczone na forum Admini nie odpowiadają.
11.Rejestrując się na tym forum nie masz prawa prosić o skasowanie twojego konta bądź postów.
12.Wszelka próba kradzieży praw autorskich (edytowanie stopki stylu,skopiowanie strony www itd....) będzie zgłaszana do właścicieli tych praw. (stop kradzieżom!! )
13.Na forum obowiązuje kategoryczny zakaz reklamy na PW
Hunter napisał/a:
Wysłany: Czw 29 Sty, 09 22:45
Regulamin jest własnością administratorów forum i w żaden sposób nie wolno go zmieniać.
1.Znajdujesz się na forum dyskusyjnym i obowiązują tutaj zasady etyczne i moralne.
a)Nie traktuj forum jak chatu! (Pisz posty zgodnie z przeznaczeniem tematu, rozwijaj wypowiedzi, nie używaj nadmiernej ilości ikon emocji- w poście rozwiniętym dopuszczalna ilość 3-4. Wszelkie inne zachowania będą karane ostrzeżeniami.)
b)Pamiętaj, że uczestniczenie w życiu tego forum jest przywilejem a nie obowiązkiem.
c)Zwracaj uwagę na swoje wypowiedzi, aby nie obrażały one innych użytkowników, przestrzegaj ortografii.
d)Zabrania się używania jakichkolwiek wulgaryzmów w obrębie forum, wiążących się z obrazą użytkowników.
e)Każdy użytkownik może posiadać nie więcej niż jedno konto. Jeżeli będzie posiadał więcej niż jedno konto zostanie zbanowany.
f)Każdy użytkownik ma prawo wysłać prywatną wiadomość do innego użytkownika forum w tym również Administratorów.
g)Forum służy do wyrażania własny opinii i przekonań, a nie prowadzenia kłótni i sporów.
h)Gdy potrzebujesz zmienić coś w poście , poprawić czy dopisać- używaj opcji edytuj.
i) Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy taki lub podobny już istnieje.Pierwszeństwo ma zawsze temat wcześniej założony.
2.Na forum nie wolno:
a)Publikować treści wulgarnych, obraźliwych, treści nazistowskich , rasistowskich i obrażających jakąkolwiek religię lub obscenicznych, niezależnie od formy publikacji, również w formie skrótów myślowych.
b)Namawiać do piractwa lub plagiatu lub w jakikolwiek inny sposób łamać prawo obowiązujące w Rzeczpospolitej Polskiej.
c)Prowadzić kampanii (wszelakiego typu np. politycznej, reklamowej) bez zgody Administracji.
d)Rozpowszechniać lub promować pornografię!-taki czyn od razu jest karany banem,a powtórny banem na IP.
e)Obrażać, ośmieszać innych użytkowników forum.
f)"Spamować" na forum-czyli publikować nadmierne ilości niepotrzebnych
informacji, (od tego jest shoutbox).
3. Moderatorzy i Administratorzy tego forum mogą, bez konieczności
wcześniejszego ostrzeżenia i tłumaczenia się ze swojej decyzji:
a)zamykać tematy
b)banować konta, adresy e-mail i numery IP
c)modyfikować wypowiedzi dowolnego użytkownika
d)usuwać posty lub tematy
4.Administracja Linkarnia.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników oraz treść reklam i ogłoszeń.
Administracja dołoży wszelkich starań, aby nie było zachowań
określonych w punkcie 2.Postaramy się je wyeliminować, a osoby winne
ukarać adekwatnie to zaistniałej sytuacji.Jeżeli czujesz się
pokrzywdzony/pokrzywdzona zgłoś napisz o tym do Administratora.
Copyright January 2009 by Linkarnia.pl
I nasz obecny regulamin z którego korzystamy do dziś .
Hunter napisał/a:
Wysłany: Sob 28 Lut, 09 20:47
Regulamin jest własnością administracji forum linkarnia.pl .
Zabrania się kopiowania w całości lub w częściach.
Znajdujesz się na forum dyskusyjnym i obowiązują tutaj zasady etyczne i moralne.
1. Pamiętaj, że uczestniczenie w życiu tego forum jest przywilejem a nie obowiązkiem.
2. Przestrzegaj ortografii.
3. Zabrania się używania jakichkolwiek wulgaryzmów w obrębie forum.
4. Każdy użytkownik może posiadać nie więcej niż jedno konto. Jeżeli będzie posiadał więcej niż jedno konto zostanie zbanowany.
5. Pisz posty zgodnie z przeznaczeniem tematu.
a. Dopuszcza się minimalne odejście od tematu głównego.
b. Dopuszcza się odejście od tematu głównego w sytuacji gdy coś chcesz komuś wyjaśnić, albo odpowiedzieć na pytanie, lecz odpowiedź powinna być wyczerpująca a nie w formie "tak"
c. W przypadku punktu "a, b" wskazane jest też wypowiedzieć się na główny temat, jeśli tego nie zrobisz, nie ciągnij dyskusji nic nie wnoszącej do wątku głównego, przez kilka postów.
d. Moderator ma prawo w każdej chwili przerwać dyskusję z punktu "a, b, c" , wpisać uwagę w poście lub dać ostrzeżenie.
e. Moderator ma prawo skasować post o ile jest na niskim poziomie intelektualnym i to obojętnie czy będzie zgodny z tematem czy nastąpi rozbieżność. Częste takie posty będą karane ostrzeżeniem.
6. Rozwijaj wypowiedzi.
a. Post w którym jest zawarta wypowiedź np." tak " albo " też mam takie zdanie jak wy " , jest postem nic nie znaczącym i będzie kasowany, a moderator ma prawo dać ostrzeżenie.
b. Staraj się pisać posty wyczerpujące w danym temacie.
c. Nie pisz postu jak nie masz nic do powiedzenia.
7.Nie używaj nadmiernej ilości ikon emocji, liczy się to co masz do przekazania w formie słownej. Dopuszczalna norma- 4 , inne zachowania będą karane ostrzeżeniem.
8. Zwracaj uwagę na swoje wypowiedzi, aby nie obrażały one innych użytkowników.
a. Jeśli dopuścisz się obrazy, moderator ma prawo skasować słowo obraźliwe, a Ty otrzymasz ostrzeżenie.
b. Moderator ma prawo skasować część postu, a Ty otrzymasz ostrzeżenie.
c. Moderator ma prawo skasować cały post, a Ty otrzymasz ostrzeżenie.
d. Działanie moderatora będzie uzależnione od treści postu.
9. Forum służy do wyrażania opinii i przekonań, a nie prowadzenia kłótni.
a. Masz prawo prowadzić dyskusję stosując swoje argumenty, lecz nie myl jej z kłótnią i pamiętaj że każdy ma prawo do innych przekonań .
b. Jeśli wypowiedzi przybierają formę kłótni, moderator ma prawo w każdej chwili przerwać dyskusję odpowiednią uwagą.
c. Moderator ma prawo dać szansę ( nie mylić z musi ) do wypowiedzi osobie, która jest główną przyczyną ostrej dyskusji lub została w jakiś sposób pomówiona.
d. Moderator ma prawo dać ostrzeżenie jeśli ktoś jest wyjątkowo agresywny i obraża lub ośmiesza innych.
e. Moderator ma prawo dać ostrzeżenia jeśli mimo uwagi o zaprzestaniu dyskusji dalej ona ma miejsce.
10. Zgłaszaj posty które twoim zdaniem są obraźliwe lub naruszają czyjeś uczucia.
a. Na forum istnieje opcja "zgłoś post" tym samym nie cytuj i nie powielaj treści obraźliwych. Moderator ma prawo w takich przypadkach dać ostrzeżenie nie tylko osobie obrażającej ale i cytującej.
b. Nie wciągaj i nie podburzaj innych do takiej dyskusji.
11. Zabrania się przenosić i wciągać społeczność naszego forum w kłótnie oraz w zawierane a nie dotrzymane umowy, które prowadzicie na innych stronach www. Takie sprawy załatwiajcie sobie prywatnie, albo w miejscach w których to robiliście.
12. Jeśli masz problem z jakimś użytkownikiem, obraził Ciebie, lub pisze coś niezgodnego z prawdą, masz prawo założyć własny temat w dziale - Sprawy użytkowników i oczekiwać stanowiska zarządu linkarnia pl.
a. Osoba podana jako źródło konfliktu ma prawo wypowiedzi czyli szansy obrony.
b. Jesteś na tyle dorosły/a aby samodzielnie się bronić.
c. Inne osoby wciągające się w konflikt, będą uznane jako- prowodyr do rozgrzania atmosfery na forum.
13. Gdy potrzebujesz zmienić coś w poście , poprawić czy dopisać- używaj opcji edytuj.
14. Aby nie robić bałaganu, upewnij się czy swój temat wpisujesz w odpowiednim dziale.
15. Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy taki lub podobny już istnieje.Pierwszeństwo ma zawsze temat wcześniej założony.
16. Nie zakładaj bezsensownych tematów.
17. Zabrania się reklamy for konkurencyjnych czyli służących do reklamy. W innych forach dopuszczamy tylko 1 ewentualnie 2 działy reklamowe.
18. Reklama firm zarobkowych itp. tylko i wyłącznie po uzgodnieniu z administratorem forum.
19. Reklama jest dostępna dla użytkowników, którzy nie tylko się zarejestrowali, ale napisali 10 postów oraz wstawili kod html linku do naszej strony. Reklamujemy się tylko w jednym temacie.
20. W dziale służącym do reklamy for, można wygłaszać swoje opinie, wygląd, zachęcać do rejestracji itp. jak i dawać rady odnośnie ulepszenia działania forum.
a. Nie prowadzimy sporów wynikłych z prywatnej umowy.
b. Jeśli owy spór powstał, musi być udokumentowane cytatem lub podaj link prowadzący aby udowodnić, że rozmowa miała miejsce na forum.
c. Powstały spór nie może przybierać formy słów obraźliwych, za to grozi ostrzeżenie.
d. Moderator ma prawo przerwać ową dyskusję w dowolnym momencie wpisując uwagę albo pisząc odpowiedni post.
e. Moderator ma prawo ukarać ostrzeżeniem użytkowników nie stosujących się do jego decyzji.
21. Pamiętaj że w chwili publikacji postu ponosisz za niego odpowiedzialność tym samym musisz się liczyć też i z krytyką, nie tylko z aprobatą.
22. Nie pisz postu WIELKIMI literami , oznacza to krzyk w sieci.
23. Nie bądź pokemonem "SiEmQa, pOkLiKaSh Ze MnOm??" . Takich użytkowników banujemy na powitanie.
24. Zabrania się kopiowania informacji w sieci i publikowania na forum bez podania źródła pochodzenia.
25. Kolor czerwony i ciemnoczerwony jest zastrzeżony tylko i wyłącznie dla administracji.
26. Założone konta na linkarnia pl są własnością forum, tym samym nie podlegają na prośbę użytkowników kasowaniu.
27. Zabrania się reklamowania stron www w Shoutbox .
28. Zabrania się używania nicka jako reklama strony www.
29. Zabrania się używania opisów wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających innych użytkowników oraz z użyciem innych treści niedozwolonych na forum.
30. Zabrania się używania wyzywających avatarów i sygnatur, w szczególności o treściach erotycznych oraz z odniesieniem do puntu 29.
31. Użytkownik zostaje zbanowany, po otrzymaniu 6 ostrzeżeń. Jeśli uporczywie zakłada nowe konta, łamie regulamin forum i zostanie mu udowodnione multikonto - otrzymuje bana na ip.
Uwaga! Administrator ma prawo nałożyć ban na ip, bez obowiązku tłumaczenia się.
32. Zakładając konto, tym samym dobrowolnie wyrażasz zgodę na otrzymywanie ważniejszych informacji z życia forum na pw a w wyjątkowych sytuacjach na adres e-mail.
33.Pamiętaj! Praca administratora nie polega tylko na byciu czy pisaniu postów, ale na wykonywaniu szeregu innych czynności których Ty nie widzisz a są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania forum. Tym samym nie zaśmiecaj pw administratora zbędnymi informacjami. Jeśli już musisz napisać, czekaj cierpliwie na odpowiedź, albo załatwienie sprawy.
Na forum nie wolno:
1. Publikować treści wulgarnych, obraźliwych, treści nazistowskich , rasistowskich i obrażających jakąkolwiek religię lub obscenicznych, niezależnie od formy publikacji, również w formie skrótów myślowych.
2. Namawiać do piractwa lub plagiatu lub w jakikolwiek inny sposób łamać prawo obowiązujące w Rzeczpospolitej Polskiej.
3. Prowadzić kampanii (wszelakiego typu np. politycznej, reklamowej) bez zgody Administracji.
4. Rozpowszechniać lub promować pornografię!-taki czyn od razu jest karany banem,a powtórny banem na IP.
5. "Spamować" - czyli publikować nadmierne ilości niepotrzebnych informacji (od tego jest shoutbox).
Moderatorzy i Administratorzy tego forum mogą, bez konieczności
wcześniejszego ostrzeżenia i tłumaczenia się ze swojej decyzji:
1. Zamykać tematy
2. Modyfikować wypowiedzi dowolnego użytkownika
3. Usuwać posty lub tematy
4. Moderator ma prawo dać nielimitowaną ilość ostrzeżeń jednorazowo (zazwyczaj od 1 do 6)
5. Banować konta, adresy e-mail i numery IP
W przypadku zastrzeżeń do pracy moderatora - czujesz się niesłusznie ukarany itp. masz prawo złożyć skargę na pw do administratora. Po rozpatrzeniu sprawy, otrzymasz tą samą drogą odpowiedź.
Pamiętaj że odpowiedź administratora jest ostateczna, bez prowadzenia dalszej zbędnej dyskusji.
Administracja Linkarnia.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników oraz treść reklam i ogłoszeń.
Administracja dołoży wszelkich starań, aby nie było zachowań
sprzecznych z regulaminem. Postaramy się je wyeliminować, a osoby winne
ukarać adekwatnie do zaistniałej sytuacji.Jeżeli czujesz się
pokrzywdzony/pokrzywdzona zgłoś napisz o tym do Administratora.
Decyzja administratora jest decyzją ostateczną i nie podlega dyskusji.
Powyższy regulamin obowiązuje na forum linkarnia pl. z dniem 01.03.2009.
Administracja zastrzega sobie prawo do zmiany punktów regulaminu bądź uwzględnienia nowych elementów.
Należy zwracać uwagę na datę aktualizacji regulaminu forum.
Jak widać, jest to bardzo rozbudowany i szczegółowy regulamin. Doprawdy zapisanie wszystkich punktów, zabrało mi mnóstwo czasu.
Punkty które są tak bardzo nudne do czytania i praktyczne olewane na wejście, okazują się cenne w chwili wykroczenia. Wtedy to doskonale potraficie w nim "grzebać" i szukać czegoś na swoją obronę.
Mimo tego, jesteśmy zadowoleni, bo przynajmniej nieliczni poznają naszą pracę.
Z takim regulaminem, mogliśmy już działać w pełni prawa, jakie obowiązuje podczas rejestracji na naszej stronie.
Przyznam że z Hunterem ciągle mieliśmy nowe pomysły na wizerunek forum, w efekcie którego dziś mamy takie działy (w nawiasie podam na dzień dzisiejszy ilość postów i w miejscu działu które są najnowsze czyli stosunkowo najświeższe do pisania historii forum- nowość):
Regulamin i Ogłoszenia Regulamin Forum! Ogłoszenia! - Czyli co się dzieje na forum! (219)
Propozycje, uwagi, sugestie! - Chcesz coś zmienić? Pisz! (710)
Sprawy użytkowników - Wasz dział- dotyczący Waszych ogłoszeń/zażaleń.
Uwaga! Ten dział dotyczy tylko naszego forum (253)
Z kamerą i obiektywem Konkursy (423)
Promocja userów (FILM ONLINE-nowość-1)
Fotografia-Galeria (479)
Reklama Płatna reklama stron internetowych - Zarabiasz - płacisz - reklamujesz (nowość-161)
Reklama For (1248)
Reklama stron www - (125)
Reklama Toplist (170)
Reklama Blogów (20)
Reklama Katalogów (30)
Reklama Inne (10)
Fora FAQ - Rozwiązywanie problemów! (105)
Wasze ogłoszenia - Szukam moda, admina, grafika...
Tematy bez odpowiedzi przez 14 dni zostają usunięte! (9)
Reklama w Sieci - Tutaj dowiesz się jak rozreklamować forum,stronę www,bloga itd... (344)
Hosting - Jaki hosting wybrać/Wasze opinie. (604)
Wymień sięTutaj możesz wymieniać się linkami, buttonami i banerami z innymi forami (170)
Gotowe modyfikacje - Czyli mody do for,stron internetowych itp. (136)
Pomoc w tworzeniu strony www - Założyłeś swoje forum/stronę, jeszcze nie reklamujesz ale potrzebujesz porady odnośnie stylu, działów itp. Podaj adres i poproś o pomoc.
Wspólnie pomożemy Ci stworzyć ładny wizerunek forum/strony (nowość-1)
Problemy z forami/stronami www - Błędy i problemy waszych for/stron www (738)
Pogadanki o forach/stronach www - Rozmowy na temat for/stron www (866)
Zlecenia - Masz zlecenie ? Umieść je tutaj. Tematy bez odpowiedzi zostaną usunięte po 14 dniach! (nowość-1)
Grafika Zamówienia - Zamówienia wykonane. - Tutaj proś o button, banner itp. (552) ,
Galerie - Tutaj możesz zamieścić swoje prace graficzne (700)
Modyfikacje graficzne - Temat mówi sam za siebie (109)
Dyskusje
Przedstaw się (2887)
Poważne Tematy - Czasami warto się głębiej zastanowić (1384)
Życie to nie iluzja - To nasz świat, to nasza rzeczywistość (657)
Problemy i Rozterki - Masz problem, nie potrafisz sam podjąć decyzji, potrzebujesz wsparcia?
Napisz, postaramy się pomóc (142)
Hyde park - Rozmowy na inne tematy (988)
Uczucia - Czyli co w duszy gra (483)
Co w trawie piszczy - Dla ludzi o mocnych nerwach. Tematy gorące, ciekawe, szokujące (564)
Humor - Dowcipy, śmieszne zdjęcia...(313)
Szkoła - Pomoce Szkolne - Wszystko o szkole (1469)
Internet & Komputery - Świat informatyki i internetu (1124)
Gry -Świat wirtualnej rozrywki (651)
Gry Online - Dyskusje o Grach online (513)
GSM - Sieci, telefony itp. (813)
Hobby - Pochwal się swoim hobby (395)
Sport - Kochasz sport? To miejsce jest dla Ciebie (1007)
Turystyka & Motoryzacja - W świecie motoryzacji, przygód i podróży (594)
Filmy - Nowości ze Świata filmów (981)
Muzyka - Dyskusje o muzyce (985)
Kulinaria - Dyskusje na temat jedzenia (1408)
Zwierzęta - Wszystko o zwierzakach (857)
Ona i On -
Świat Kobiety - Z przyjemnością wysłuchamy opinii panów (309)
Świat Mężczyzny - Miłe panie, zapraszamy też do nas (520)
Nasze M-2 - Marzenia, wyobrażenie i realizacja.
Wszystko co dotyczy życia w czterech ścianach (366)
Prezenty - Imprezy - Savoir vivre - Oczaruj , przygotuj, pokaż się (139)
Chwila Relaksu
W tym dziale mamy Gry Forumowe i Konwersacja- do pogaduch. Nie ma tu zliczania postów. Chcę jeszcze dodać że 12.09.09. skasowałam bezpowrotnie Gry forumowe z minionego okresu, z tego tak wstydliwego, jak i Ankieciarnię (początkowo robiłam to sukcesywnie- powoli, lecz nadszedł czas aby definitywnie skasować wszystko) .
Inne HISTORIA NASZEGO FORUM - Małe co nieco o naszej działalności od czasu powstania
(w chwili obecnej się tworzy- nowość - 8)
Kontakt z administracją - Gadu-Gadu Widget
ArchiwuM - Przechowywanie ważniejszych tematów (1866)
KosZ - Automatyczne odliczanie postów, Automatyczne czyszczenie.
Może ktoś z was powie lub pomyśli- co ta fortuna tu wypisuje! Co za nudny post! Lecz moi kochani, to długa i ciężka praca, to odmienione działy, odmienione forum. Mnóstwo spędzonych godzin na pisanie, przemyślenia, na tworzenie. To czas na zakładanie tematów i rozwijanie działów. To też dalszy czas, na tworzenie nowych regulaminów do odpowiednich działów.
I tak powstał Cash Mod, Warunki Reklamy, Regulamin VIP, dalej Pomoc w tworzeniu strony www.
Hunter napisał/a:
Cash mod- cennik
Ceny które obowiązują w cash modzie:
Zakup rangi:
L.Team - ranga darmowa od 150 postów
eXpert 30.000 linkarnia_coin
Grafik- wykaż się aktywnością w dziale Grafika i pracami graficznymi
VIP- bezcenne
*- domyślnie opcje włączone dla każdego użytkownika, wyłączenie spowodowane jest złamaniem regulaminu przez daną osobę
Reklama
Reklama w dziale 1 m-c - 15.000 linkarnia_coin
Reklama w dziale 2 m-ce - 25.000 linkarnia_coin
VIP - Reklama w dziale - 1 m-c - 5.000 linkarnia_coin
VIP - Każdy kolejny temat reklamy w dziale - 2.000 linkarnia_coin
VIP - Przedłużenie każdej reklamy - 1.000 linkarnia_coin
Link w stopce - 20.000 linkarnia_coin - ważny 30 dni
Pogrubiony link w stopce - 25.000 linkarnia_coin ważny 30 dni
Banner statyczny w stopce - 30.000 linkarnia_coin ważny 30 dni
Banner animowany w stopce - 35.000 linkarnia_coin ważny 30 dni
Usługi
Grafika - wycenia user
Pomoc w temacie - wycenia user
Pomoc poza forum - wycenia user
Uwaga! Administracja nie będzie egzekwować linkarnia_coin w ramach usług świadczonych przez użytkownika drugiej osobie (transfer odbywa się między userami)
Zastrzegamy sobie prawo do podniesienia lub obniżenia cen.
W przypadku zbanowania, zarobione linkarnia_coin przepadają, a wszelkie zakupy zostają usunięte
W przypadku zakazu pisania na forum, jedyną możliwą usługą jest wykupienie ostrzeżenia.
Wszelkie zakupy prosimy zgłaszać na PW administratorom:
W prywatnej wiadomości do Administratora, prosimy umieścić pełny kod w tagu /code/. Bardzo ułatwia nam to pracę . Zakupy nie zwalniają z obowiązku posiadania kodu html linku do naszej strony.
Wyślij Prywatną Wiadomość Hunterowi
Wyślij Prywatną Wiadomość Fortunie
Życzymy udanych zakupów
fortuna napisał/a:
Wysłany: Pią 24 Lip, 09 14:28
* REKLAMA - REGULAMIN - WARUNKI *
1. Zabrania się reklamy for konkurencyjnych czyli służących do reklamy.
2.Reklama firm zarobkowych itp. tylko i wyłącznie po uzgodnieniu z administratorem forum.
3. Reklama jest dostępna dla użytkowników, którzy nie tylko się zarejestrowali, ale napisali 10 postów oraz wstawili kod html linku do naszej strony.
Link umieść w czytelnym miejscu. Strony ukrywające link, będą usuwane
Kod:
<a href="http://www.linkarnia.pl" title="Forum Ogólnotematyczne, Reklama, Grafika, Galerie">Wypromuj swoja stronę www</a>
Powstanie - Wypromuj swoją stronę www
Kod:
<a href="http://www.linkarnia.pl" title="Forum Ogólnotematyczne, Reklama, Grafika, Galerie">Zareklamuj swoją stronę!</a>
4.Reklamujemy się tylko w jednym temacie.
5. W dziale służącym do reklamy for, można wygłaszać swoje opinie, wygląd, zachęcać do rejestracji itp. jak i dawać rady odnośnie ulepszenia działania forum.
a. Nie prowadzimy sporów wynikłych z prywatnej umowy.
b.Jeśli owy spór powstał, musi być udokumentowane cytatem lub podaj link prowadzący aby udowodnić, że rozmowa miała miejsce na forum.
c. Powstały spór nie może przybierać formy słów obraźliwych, za to grozi ostrzeżenie.
d.Moderator ma prawo przerwać ową dyskusję w dowolnym momencie wpisując uwagę albo pisząc odpowiedni post.
e. Moderator ma prawo ukarać ostrzeżeniem użytkowników nie stosujących się do jego decyzji.
Zapraszam również do zapoznania się z ogólnym regulaminem forum.
fortuna napisał/a:
Wysłany:Nie 02 Sie, 09 19:21
* PŁATNA REKLAMA - WARUNKI *
1. Zabrania się reklamy for konkurencyjnych czyli służących do reklamy.
2.Reklama firm zarobkowych itp. tylko i wyłącznie po uzgodnieniu z administratorem forum.
3. Reklama jest dostępna dla użytkowników, którzy mają wstawiony kod html linku do naszej strony.
Link umieść w czytelnym miejscu.
Kod:
<a href="http://www.linkarnia.pl" title="Forum Ogólnotematyczne, Reklama, Grafika, Galerie">Wypromuj swoja stronę www</a>
Kod:
<a href="http://www.linkarnia.pl" title="Forum Ogólnotematyczne, Reklama, Grafika, Galerie">Zareklamuj swoją stronę!</a>
5. Cennik reklam dla uprzywilejowanej grupyVIP.
a. 1 m-c - 5.000 linkarnia_coin
b. Każdy kolejny temat na okres 1 m-c - 2.000 linkarnia_coin
c. Przedłużenie każdej reklamy - na okres 1 m-c 1.000 linkarnia_coin
6. W celu zakupienia reklamy piszemy pw. do administratora lub moderatora, zaznaczając cenę za jaką chcemy wykupić reklamę. Zakładamy w dziale swój temat i oczekujemy na akceptację.
7. Po spełnieniu warunków, reklama zostanie zaakceptowana a w opisie tematu będzie zaznaczone z jakim dniem reklama jest uaktualniona i kiedy wygasa (opis tematu zostawcie wolny dla wstawienia naszych dat).
8. Aby przedłużyć ważność reklamy, należy przynajmniej na 3 dni wcześniej, napisać pw do administratora lub moderatora, którzy ściągną odpowiednią należność z waszego konta i zmienią datę ważności reklamy.
9. Nie udzielamy kredytów. Zarabiasz, płacisz, reklamujesz.
UWAGA
Cennik obowiązuje na jeden temat. Chcesz mieć ich więcej - każdy kolejny 5.000 linkarnia_coin zniżki. Pamiętaj tylko, aby w pw. zaznaczyć o bonifikacie.
Bonifikata obowiązuje też podczas wykupienia przedłużenia reklamy. / nie dotyczy grupy VIP /
Zastrzegamy sobie prawo do podniesienia lub obniżenia cen.
fortuna napisał/a:
Wysłany: Sro 26 Sie, 09 21:56
*** ZASADY GRUPY VIP ***
* VIP na forum linkarnia.pl jest rangą nabytą.
* VIP'a otrzymują osoby wyróżniające się na forum,
które dostrzegła administracja, moderatorzy bądź VIP.
* W przypadku moderatora czy VIP'a, głos decydujący ma administracja.
* VIP nie jest rangą dożywotnią.
* VIP to osoba aktywna, służąca pomocą innym.
* VIP to ranga uprzywilejowana.
Postanowienia ogólne
1. VIP nie jest rangą widmo, tym samym po okresie 6 m-cy nieobecności lub braku aktywności na forum, ranga zostaje nieodwołalnie odebrana - degradacja do rangi user/L Team . Czas może być radykalnie skrócony po przedyskutowaniu w grupie VIP.
2. VIP jest to osoba szanowana tym samym wnosi swój wkład na forum aktywnością i pomocą innym.
- Potrafiąca umiejętnie wchodzić w dyskusje i nie bojąca się ich.
- Dająca przykład jak powinny wyglądać posty i dyskusje.
- Nie zaniża, a podnosi wizerunek forum.
3. VIP tylko wchodzący a nie dający nic z siebie, zostaje nieodwołalnie zdegradowany do rangi
user/L Team.
4. VIP daje przykład swoją postawą.
5. Ostrzeżenia dla VIP'a to sprawa raczej wstydliwa, ale VIP też człowiek i nerwy mu zawodzą.
6. Po 3 ostrzeżeniach następuje nieodwołalnie degradacja do rangi user/L Team.
7. Odzyskanie rangi VIP jest możliwe w chwili, gdy ponownie zostaniecie docenieni za swój udział w życiu forum.
8. VIP ma prawo wystąpić z wnioskiem o wykluczenie innego VIP'a z grupy. Wniosek musi być jawny w dziale VIP z podaniem przyczyny.
9. Zasady VIP dotyczą wszystkich bez wyjątku.
fortuna napisał/a:
Wysłany: Nie 20 Wrz, 09 09:48
* REGULAMIN - WARUNKI *
POMOC W TWORZENIU STRONY WWW
1. Po napisaniu ( nie nabijaniu) 10-ciu postów, masz prawo założyć jeden temat w którym poprosisz użytkowników o pomoc w stworzeniu ładnego wizerunku forum/strony.
2. Tematy w tym dziale podlegają akceptacji administratora bądź moderatora.
3. Zakładając temat, musisz posiadać kod html linku do naszej strony.
Link umieść w czytelnym miejscu. Strony ukrywające link, będą usuwane
Kod:
Kod:
4. Z uwagi na specyfikę działu, posty nie są łączone. Jednak gdy zauważymy że nabijasz bez potrzeby, otrzymasz ostrzeżenie.
5. Gdy twoja strona będzie gotowa i przejdziesz do działu - Reklama For - koniecznie napisz o zamknięciu tego tematu. Nie dokonanie tej formalności grozi ostrzeżeniem.
6. Za dobre rady które wykorzystasz, wskazane jest wynagrodzenie w formie pomógł lub postawienie piwa.
Tak moi kochani - to nasza ciężka praca. Moja i Huntera. Nie wspomnę tu o sprawach, które nie są widoczne, a wymagały też dużo czasu, na które Hunter musiał poświęcić, skoro chciał stworzyć forum z prawdziwego zdarzenia.
Na dzień dzisiejszy tak wygląda statystyka moderatora: 1.fortuna- 6104 2.Kiri - 2958 3. Hunter - 2242 4.Sheikh - 663
Przy czym dodam że ja moderuję od stycznia 2009.
O ile w początkowej fazie całkowitej odmiany forum, Huntera wspomagał w panelu Grexik, o tyle dość szybko z tym pozostał sam. Lecz o tym w dalszej części naszej Historii.
.
Jak już wspomniałam, całkowita odmiana forum, wymagała ogromnej pracy i spędzania tu sporo godzin. Nie ma nic za darmo. Samo też nic się nie zrobi.
Na początku lutego na moderatora powołaliśmytida. Zaproponowałam jego kandydaturę Hunterowi. W tym czasie jeszcze był ostatni z dawnej ekipy moderator -Kiri.
No cóż- tid niestety nie przeszedł okresu próbnego. Moja poprzeczka była dość wysoka. Do tego zbliżał się koniec naszej współpracy z Kiri.
fortuna napisał/a:
Wysłany: Pon 16 Lut, 09 11:51
Jestem kompletnie rozczarowana brakiem współpracy. Każdy chce działać sam na własną rękę czyli nic nie robić. A przecież w szkole nie dostaje się ciągle 6 za jedno odrobione zadanie. Za w dalszym etapie braki grozi 1, a nawet powtarzanie roku. Nie przyszłam tu nikogo wywalać, ale tez nie widzę z nikim tu współpracy.
Hunter ma wspólnika, który jego wspomaga. On zarabia na forum więc ma prawo wymagać aby jego kasa i praca nie szła w błoto. Sama też zauważam że jedyną chętną pomocną dłonią w naszym gronie, jest Grexik. Inni pomału się wykruszają bo sądzą że dostali rangę i na tym koniec, a administratorzy niech sami sobie pracują. Nikt tu nikogo nie będzie prosił o pracę i nikt nikogo nie będzie zmuszał do pracy. Każdy z nas wie po co startował na moderatora. Bo ja nim też jestem. Może tylko ciut wyżej, tym samym skupiam was w małą drużynę . Głównie po głowie za nieróbstwo od Huntera dostaję ja, bo taką mam rolę. Natomiast wy teraz dostaniecie ode mnie. I tak....
..." [pominięcie (wykasowanie) spraw które powinny pozostać w dziele moderatora]"...
Wiem że macie szkołę i ona jest najważniejsza. Forum to zabawa, ale jak decydujemy się na rangę to niestety też i praca. Moderator ma obowiązek przynajmniej 2 razy w ciągu dnia wejść, zobaczyć co się dzieje, ale też i coś z siebie dać. Pewnie że czasem bywa że nie można wejść i nikt nikomu za to głowy nie obrywa, są wtedy inni. Jednak jak tu liczyć na innych jak brak współpracy. Sama na wszystkich nie będę pracowała. Takie jest moje zdanie ostateczne.
Może ostro napisałam. Jednak nikogo nie biję. Nie chcę wystąpić z wnioskiem do Huntera o odebranie wam rangi, ale to zrobię jak sytuacja się nie poprawi. Rozgraniczam dwie sprawy, pracę i uczucia. Bo to że kogoś lubię to nie oznacza że będę promowała i za niego robiła wszystko. Ja nawet mogę pracować z moderatorem którego totalnie nie znoszę, ale jak będzie dobra współpraca to jest dla mnie najważniejsze.
Liczę na odzew w tym temacie a nie bierne tylko przeczytanie. Liczę też na współpracę. Taki jest główny cel mojego postu.
Kiri napisał/a:
Wysłany: Pon 16 Lut, 09 12:16
fortuna, i właśnie czekałem na taki post.
Muszę dostać wielkiego 'kopa'.
Ten kop jak to napisał Kiri, wcale nie pomógł. Nie miałam z kim pracować, nie miałam w nikim wsparcia, a samej przyjąć ciężar tworzenia strony za wszystkich wkurzało mnie. Potrzebowałam ludzi chcących coś robić a nie biernych.
Rozstaliśmy się z Kiri i tidem. W tym wypadku akurat nie było złości, zazdrości czy zawiści. Kiri jak i tid, doskonale zdawali sobie sprawę, że nie są w stanie tworzyć na chwilę obecną nowej linkarnii.
W tym czasie, Grexik też nieco zaniedbywał swoje obowiązki. Nie mogliśmy sobie pozwolić na przystopowanie. Tym samym Hunter, na początku marca dokonał zmiany rang -Grexik junior admin, fortunaadministrator.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Pon 30 Mar, 09 20:38
Kto przyjmuje jakie obowiązki, dość już samowolki ze kazdy robi co chce
zastanawiam sie nad wprowadzeniem modów funkcyjnych (do danych działów)
to raz, dwa chcę zebyście się jasno zdeklarowali co będziecie na forum robić (oprócz pisania, które jest oczywiste, prawda ? )
ja na pewno mam stronę techniczną, a także pozycjonowanie forum
Cóż, nie jest prosto ani łatwo znaleźć osoby chcące działać. O ile początkowy zapał jest duży, o tyle szybko słabnie i znowu zadowala tylko ranga.
W przypadku Grexika, zaważała szkoła i nadmiar nauki. W dalszym etapie, odebrana mu została ranga junior admin i nadana VIP. Szkoda, tym bardziej że Grexik praktycznie przestał bywać na forum.
Początkowo jako administrator, zbyt wielkiej korzyści w panelu Hunterowi nie przynosiłam. Nie wspomagałam go jak Grexik, jednak postanowiłam być dobrym uczniem, dobrego nauczyciela.
Hunter wprowadzał mnie w tajniki wiedzy. Często z tego powodu mieliśmy niezły ubaw, ale nauka nie poszła w las. Mogłam już godnie pełnić obowiązki Grexika jak i dalej zajmować się swoimi ustalonymi na początku objęcia rangi. Pracy mi przybyło, ale cóż- lubię Huntera, jest moim najwspanialszym przyjacielem z internetu, wspaniale się z nim dogaduję i wzajemnie sobie ufamy. To się liczy i to sprawia że chcemy razem coś tworzyć. Z całą pewnością Grexika nie zastąpię w jednym- w grafice. No cóż- nie jestem alfa i omega.
Na forum pojawił sięJavor (Dołączył: 21 Lut 2009). Zauważyłam go po pisaniu ciekawych postów. 01.03.2009 otrzymał na czas próbny, rangę moderatora.
Znowu się zawiodłam. Nie wiem co w tej randze takiego jest, że jak ludzie ją dostaną, praktycznie kończy się ich "praca".
Kolejnym moderatorem na okres próbny (18.04.09) został WujekJoe. Wiem że bardzo się starał, ale nie spełniał na chwilę obecną naszych oczekiwań. 29.06.09 kolejny powołany moderator na okres próbny-keram25. Sympatyczny chłopak, ale jak poprzednicy, to nie był jeszcze ten czas.
I wreszcie podjęliśmy z Hunterem decyzję. Powołujemy zioooma - obecny nick Sheikh. Przyznam że tu mieliśmy mały dylemat. Sheikh wnosił swoją osobą na forum radość, zabawę, pisał posty prowokujące do odpowiedzi zabawnych bądź poważnych.
Zastanawialiśmy się, co będzie jak otrzyma moderatora. Czy to też koniec dobrego użytkownika forum a początek zielonego, czyli tylko rangi. Stracimy czy zyskamy. Jednak postanowiliśmy zaryzykować.
fortuna napisał/a:
Wysłany: Nie 24 Maj, 09 22:01
Jak wiecie nasz kolega ziooom , od jakiegoś czasu sprawuje funkcję moderatora [okres próbny]. Przyznam że Hunter i ja, jesteśmy bardzo zadowoleni z jego pracy i podejścia do tej rangi.
Wreszcie linkarnia pl. ma naprawdę kompetentnego moderatora. Od dzisiajSheikh zostaje z nami na stałe.
Gratulacje i życzmy sobie kolejnego tak dobrego wyboru.
Od jakiegoś czasu Kiri na gg delikatnie deklarował swoją pomoc. Tak czułam że chce powrócić do naszej ekipy. Jest wśród nas najmłodszy. Wiem że nie jest w stanie sprostać wszystkiemu, ale ma w sobie duże chęci.
Czasem na gg rozmawialiśmy z Hunterem o Kiri. Zastanawialiśmy się jak postąpić.
Kiri zaczął udzielać się na forum. Znam go tak długo i wiem że linkarnia jest mu bliska. W końcu napisałam mu na gg, aby porozmawiał z Hunterem , jest głównym administratorem i tak naprawdę najbardziej zawiódł jego.
Oczywiście nie mogło być inaczej, że pod boczki łaskotała Huntera, fortuna. W końcu to my potrafimy was zakręcić, nie kto inny.
W tym też czasie w dziale VIP, pojawił się post.
GoHome napisał/a:
Wysłany: Czw 09 Lip, 09 16:41
Witam.
Mało ostatnio piszę, ale to nie znaczy, że nie czytam tematów, ale mniejsza o to. Moim zdaniem Kiri powinien dostać z powrotem moderatora. Kilka razy widziałem temat gdzie Kiri by się przydał tzn. najszybciej przeczytał posty i mógł już coś z tym zrobić, lecz nie ma moderatora a według mnie to jest błąd. Doskonale nadaje się na te stanowisko, ale to już tylko moje skromne zdanie.
Czy ten post coś pomógł? Nie.
Nie możemy brać pod uwagę sugestii użytkowników odnośnie ludzi z którymi chcemy współpracować. Mamy swoje kryteria oceny i swoje wymagania. Nas nie zadowala samo moderowanie. Kiri doskonale o tym też wie. My potrzebujemy ludzi kreatywnych. U nas tak naprawdę ranga ma małe znaczenie. Nie czujemy się lepsi ani wyżsi. Dla nas ranga to przede wszystkim praca dla forum, nowe wyzwania, a i zapewniam was że lżejsze życie jest usera. Hunter wyraził zgodę na ponowne przyjęcie Kiri do naszego zespołu. Chyba było to 11.07.09 ( z całą pewnością był to lipiec). Oczywiście warunkiem jest współpraca w tworzeniu naszej strony.
Codziennie z Hunterem spotykamy się na gg, wytyczamy sobie wyzwania, omawiamy sprawy forum itp. Poza tym , jesteśmy takimi samymi żartownisiami jak wszyscy. Ku temu znaleźliśmy świetną okazję, aby pograć innym na nerwach. Mieliśmy z tego powodu dobry ubaw. W końcu i nam się należy trochę odprężenia.
1 kwietnia 2009 - Prima aprilis.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Sro 01 Kwi, 09 00:41
Witajcie!
Poszukuję pilnie administratora który zaopiekuje się forum linkarnia.pl
Wymagania:
-znajomość PHP/MySQL/CSS/Flash (może się też uczyć)
-dyspozycyjność
-kreatywnośc
-umiejętność pracy w zespole
a także:
-konto w Tibii
-10000 znajomych na naszej klasie
-konto na fotka.pl
przyda się także ktoś kto zgrał internet na dyskietkę! - musze backupa przywrócić
Uwaga: ekipa moderatorów a także administatorka potrafią nieźle dać popalić. Wymagana anielska cierpliwość i umiejętność szybkiego wylogowywania się z forum.
PLANETA napisał/a:
Wysłany: Sro 01 Kwi, 09 09:03
Hunter - PRIMA APRILIS HEHE.
za pisanie bzdur tym samym wprowadzanie innych w błąd ostrzeżenie - fortuna
Tym wpisem wprowadziłam trochę zamieszania. O ile Planeta zorientował się że to Prima aprilis, o tyle po ostrzeżeniu zwątpił a nawet się obraził. Inni też nieco zwątpili zwłaszcza po kolejnych moich wpisach i posypaniu się kolejnych ostrzeżeń.
Przytoczę tu kilka wybranych postów.
sniffles napisał/a:
Wysłany: Sro 01 Kwi, 09 16:09
No dobra, te pierwsze wymagania ok, ale kolejne trochę dziwne też pomyślałam że to żart, ale widze że nie
Niestety nie spełniam wszystkich wymagań
jak nie spełniasz to nie wypowiadaj się bo tylko ograniczasz temat - fortuna
Siwy napisał/a:
Wysłany: Sro 01 Kwi, 09 17:13
-znajomość PHP/MySQL/CSS/Flash (może się też uczyc) - Tak. (visual-rp.pl - moja robota)
-dyspozycyjność - tak.
-kreatywnośc - tak.
-umiejętność pracy w zepole - tak.
-konto w Tibii - 40 lvl magiem.
-10000 znajomych na naszej klasie - fikcyjnie konto 20k znajomych.
-konto na fotka.pl - mam.
Dawać admina.
Archerr napisał/a:
Wysłany: Sro 01 Kwi, 09 17:41
-znajomość PHP/MySQL/CSS/Flash (może się też uczyc) - no wezne się za naukę ; p
-dyspozycyjność - pewnie
-kreatywnośc - pewnie
-umiejętność pracy w zepole - pewnie
a także:
-konto w Tibii - 180 lvl wojownikiem
-10000 znajomych na naszej klasie - bez problemu
-konto na fotka.pl - jest
przyda się także ktoś kto zgrał internet na dyskietkę! - wysłać poczta? ; p
Wymagana anielska cierpliwość i umiejętność szybkiego wylogowywania się z forum - wszystko jest
W temacie kilka osób dostało ostrzeżenie i to mnie zachęciło do wystawienia innym z różnych powodów. Niektórzy się przejęli bo np. GoHome otrzymał 2 za ubliżanie użytkownikom, Baryła i Kiri za propagowanie na forum pornografii.
Niektórzy wściekali się w SB na mnie, inni pisali pw z pretensjami- a ja płakałam ze śmiechu.
fortuna napisał/a:
Wysłany: Sro 01 Kwi, 09 20:47
Na forum dzisiaj narobiłam zamieszania, ale jak mogłam tego nie uczynić w takim dniu musiałam trochę zepsuć wam krwi .
Liga
Grexik
Planeta
katix
GoHome
sniffles
Baryla
Kiri
Oczywiście że wasze ostrzeżenia były tylko wkręceniem za co was przepraszam.
Bardzo dziękuję NETuni za miłe wsparcie choć i ona się wkręciła.
Szczególne uznanie dla nowego usera Archerr , choć nowy na naszym forum i nie zna mnie to jednak bronił i wspierał.
Wyjątkowe też podziękowanie za pomoc w usunięciu robaka który mi łaził w komputerze.
Uznanie dla Siwego, który szybko odkrył moje żarty.
Wszystkim wkręconym osobom na okazję 01.04.09 dorzucę do konta po 2000 linkarnia_coin
Baryla napisał/a:
Wysłany: Czw 02 Kwi, 09 15:29
dzięki za kaskę ale jak zobaczyłem tego warna jeszcze że dostałem go za umieszczenie pornografi i że to 31 pkt w regulaminie a ja go nie widziałem a ty wmawiałaś że jest to myślałem że cię uduszę
Hunter napisał/a:
Wysłany: Czw 02 Kwi, 09 22:21
Nie ufajcie kobietom . One zawsze Was w balona zrobią .
GoHome napisał/a:
Wysłany: Pią 03 Kwi, 09 07:23
A ja się nieźle wygłupiłem
Zabawa była naprawdę udana. GoHome wcale się nie wygłupił, tylko przejął się swoimi ostrzeżeniami. Chciał zrezygnować z rangi VIP do czasu, aż oczyści się z zarzutów obrażenia w wulgarny sposób innych użytkowników. No cóż- zapomnieliśmy o tym że pierwszego kwietnia trzeba uważać na małe oszustwa innych, które są wręcz wskazane.
Fajnie się pobawić, a jeszcze lepiej powkręcać trochę ludzi. Lecz nasza praca bardziej polegała na tworzeniu niż wkręcaniu. Zajęliśmy się z Hunterem przygotowaniami prawdzie dopracowanych konkursów. Tak powstał BANNER MIESIĄCA !! , POKAŻ SWÓJ BANER , I TY MOŻESZ ZOSTAĆ VIP'em , * CZAS NA REKLAMĘ * , PRZEMINĘŁO Z WIATREM.
Przyznam że byliśmy zadowoleni z opracowania regulaminów konkursu. Praca zespołowa daje satysfakcje. Zawsze co dwie głowy, to nie jedna, a same konkursy wygladały na profesjonalne niż pisane przypadkowo czy z doskoku.
Użytkownicy brali udział i zdobywali nagrody.
Lista naszych zwycięzców- katix5898, SpeedY74, Puma, NETunia, Kiri ( w tym czasie nie był moderatorem wiec mógł brać udział), Szogi1910, Katrine, Kaszka, nika, nadzieja@
W między czasie, powstał też pomysł mojego autorstwa na konkurs - Niech mają za swoje. Chciałam tym zaskoczyć naszą ekipę sprawującą funkcję zarządzania forum. Przyznam że mi się udało. Zabawa była fajna. Nagrodą dla nas, była buźka uśmiechu od użytkowników naszego forum.
Ową buźkę otrzymałam ja. Nie będę ukrywała, że było mi bardzo miło. II miejsce zajął Hunter, III Sheikh a IV Kiri.
Na koniec zabawy i po ogłoszeniu wyników, Hunter napisał zabawny post.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Sob 25 Lip, 09 16:28
Dzięki za głosy na mnie
(ja wszystkich którzy głosowali na konkurencję obciążę rachunkiem za wizytę u psychologa !
przez Was zamykam się w sobie
Postanowiłam pójść za ciosem i stworzyłam podobny konkurs dla użytkowników zalogowanych na naszym forum w ciągu 24-ch godzin - TOP LISTA NAJLEPSZYCH USERÓW.
Wśród 28 zarejestrowanych userów (nie wliczając administracji i moderatorów) I miejsce z wynikiem 14 głosów , zdobyła A*n*i*a. Trzeba przyznać, ze jest to wyjątkowe wyróżnienie, za co szczerze gratulujemy.
Kolejnym moim pomysłem, było stworzenie pamiątkowej księgi VIP.
I tak 26.07.2009 powstała pierwsza taka księga, która widoczna jest tylko w dziale uprzywilejowanym.
Więcej na ten temat, w kolejnym rozdziale.
.
Na naszym forum rangę VIP otrzymują osoby które w jakiś sposób się wyróżniają. Nie ma reguły czy ktoś jest z nami długo , czy krótko. Nie patrzymy na licznik postów, bo może on okazać się złudny. Nie patrzymy na prośby czy wazelinę. Wszystkich oceniamy jednakowo i nikomu nie dajemy ulg z powodu bliższych znajomości.
Ludzi do tej grupy wyłaniamy my sami, czyli administratorzy. Moderator ma prawo nam zaproponować użytkownika, ale my i tak sami oceniamy, czy daną kandydaturę zaakceptować.
Kim jest VIP ? Z całą pewnością to użytkownik, który jest związany mocno z naszą stroną, który czuje nasz klimat, wspomaga innych i nasze forum.
Ranga nie jest dożywotnia. VIP który zapomniał o linku prowadzącym do forum, który wchodzi a nic z siebie nie daje- niestety ale musi odejść z grupy.
VIP nie może też ośmieszać grupy swoim zachowaniem, jak i powinien świecić przykładem. Ostrzeżenia to wstydliwa sprawa, choć i takie wpadki mogą się zdarzyć.
VIP'y mają swój dział, gdzie inni użytkownicy nie mają dostępu. Ponieważ to taka szczególna grupa, postanowiłam jak już wiecie, stworzyć Pamiątkową Księgę VIP , która jest w odpowiednim dziale.
fortuna napisał/a:
Wysłany: Nie 26 Lip, 09 17:06
* PAMIĄTKOWA KSIĘGA VIP *
Czasami wydaje nam się, że mieszka w nas dwóch różnych ludzi. Jeden, który wszystko doskonale czyni i tego człowieka prezentujemy światu. Jest też i ten drugi, którego się wstydzimy, i tego ukrywamy. W każdym człowieku istnieje coś takiego jak wewnętrzny dysonans i niespójność. Każdy chciałby być dobry, a jedynie dokonuje czynów, których sam często nie rozumie.
Dlaczego tak jest? Dlatego, że człowiek nie jest Bogiem, nie jest też aniołem, ani jakąś nadistotą, a jedynie małym pielgrzymem w długiej, dalekiej drodze swojego życia. Własne słabości czynią go wyrozumiałym i łagodnym w stosunku do innych. Ktoś, kto jest bezkrytyczny wobec samego siebie, będzie twardy i niezdolny wczuć się w innych. Nie będzie umiał nikogo pocieszyć, dodać odwagi i wybaczyć. Szczęście i przyjaźń tkwią tam, gdzie ludzie są wrażliwi, łagodni i delikatni w słowach, i wzajemnie kontaktach.
- Phil Bosmans -
Główny moderator grupy i administrator forum -HUNTER
A*n*i*a
Ań
fortuna
GoHome
Grexik
keram25
Kiri
MagicalFire
Mergus
NETunia
PatruŚ
PLANETA
Siwy
sniffles
Sheikh
SpeedY74
WujekJoe
.
Kim są VIP'y linkarnia.pl.
Warto napisać o każdym z nich kilka zdań, bo każdy/a z nich jest wyjątkowy/a.
HUNTER- Dołączył: Sro 25 Kwi, 07 13:01. Na chwilę obecną, napisał 1179 postów, tematów 64. Wizyt: 3686. Łączny czas wizyt Godzin: 758,8. Jest głównym moderatorem grupy i administratorem forum.
Co mogę od siebie o nim powiedzieć. Otóż jest to wspaniały chłopak. Opanowany, nie działa pochopnie. Do tworzenia forum podchodzi poważnie i stara się być sprawiedliwy. Nikogo nie wyróżnia, nikomu z racji znajomości nie daje przywilejów. Pracuje na forum głównie od strony technicznej, ale mimo wszystko znajduje czas na spotykanie się ze wszystkimi.
Stworzył linkarnię nową, linkarnię poważną, jakiej jeszcze nie było. Jest główną postacią na tej stronie, która zasługuje na wielkie wyróżnienie.
Funkcję administratora objął w momencie upadku linkarnia.jun.pl. Nie tylko sprawił że ludzie powrócili, ale odmienił stronę w 100% . Długo na to pracował, ale odniósł wreszcie sukces. W lutym- 2009 , wystartował z nową linkarnią i tym samym wpisał się w Historię Forum, jako pierwszy administrator, który zwalczył spam, nadużywanie ikon emocji. Jako administrator poważnego forum, które odzyskało wizerunek w sieci.
A*n*i*a- Dołączyła: Sob 31 Sty, 09 09:08 . Na chwilę obecną napisała 342 postów, tematów: 15. Wizyt: 1185. Łączny czas wizyt Godzin: 326,5.
Jest bardzo sympatyczną osobą. Udziela się w tematach pisząc ciekawe posty. Wygrała konkurs - Top Lista Najlepszych Userów. Spokojna, ciepła osoba. VIP'a otrzymała 26.07.09 przypadkowo w dniu urodzin. Można powiedzieć, że jest to prezent za jej wkład na forum.
Ań - Dołączyła: Wto 24 Cze, 08 15:36 . Na chwile obecną napisała 910 postów, tematów: 6. Wizyt: 881. Łączny czas wizyt Godzin: 389,7
Cóż mogę napisać o Ań. Otóż jest to bardzo wyróżniający się VIP. Ań, to dusza forum, to osoba która wspaniale prowadzi dyskusje, wchodzi w nie i potrafi porozmawiać z każdym. Ma swoje zdanie jak każdy na tym forum i choć często odmienne, potrafi uzasadnić swoje przekonania. Ań to osoba która zasługuje na szczególne wyróżnienie w grupie VIP .
fortuna- ( linkarnia.fora.pl - Dołączyła: 03 Wrz 2006 Postów: 2710: Ranga VIP. ) Dołączyła: Nie 28 Sty, 07 19:18 . Na chwilę obecną napisała 3605 postów, tematów: 474. Wizyt: 2416. Łączny czas wizyt Godzin: 1298,4.
Trudno jest pisać samej o sobie. Może dodam tylko tyle- z linkarnią jestem związana od prawie samego początku powstania tj, na fora.pl. Ciężko mi rozstać się z tą stroną. Wtopiłam się w nią. Znam całą jej historię. Od stycznia 2009, tworzę razem z Hunterem nową , odmienioną, poważną linkarnię, jako junior admin dalej administrator.
GoHome- Dołączył: Wto 24 Lut, 09 18:00 . Na chwilę obecną napisał 608 postów, tematów: 32. Wizyt: 1495. Łączny czas wizyt Godzin: 426,2.
Ciekawa osoba. Na wejście dał się poznać jako zbuntowany użytkownik. I jak sam z czasem napisał, chciał tylko się zareklamować i odejść. Nie przewidział tego, że z linkarnii tak łatwo się nie odchodzi. Poczuł duszę tego forum i został. Jest jak ekspert w dziale Reklama For.
Grexik - Dołączył: Nie 18 Maj, 08 13:16. Na chwilę obecną napisał 404 postów, tematów: 49 . Wizyt: 794. Łączny czas wizyt Godzin: 204,7.
W styczniu 2009 pełnił funkcję administratora. Z powodu braku czasu, ranga została mu odebrana. Nie sprawował długo tej funkcji i szkoda że musiał odejść. Twórca naszego loga, banerów, usebarów.
Od dawna nie wchodzi na forum, a VIP niestety nie jest rangą dożywotnią. VIP to osoba która daje przykład, służy pomocą innym i działa na rozwój forum. Ostatnia jego aktywność 27.04.09. tym samym 27.10.09 ranga VIP zostanie odebrana (chyba że do tego czasu wróci i zacznie się udzielać).
keram25 - Dołączył: Pon 09 Lut, 09 17:12 . Na chwilę obecną napisał 462 postów, tematów: 13. Wizyt: 117. Łączny czas wizyt Godzin: 99,8.
Miał okazję poznać forum od drugiej strony, jako moderator wybrany na okres próbny (czerwiec 2009). Nie jest konfliktowy i stara się pisać ciekawe posty. Chętny do pomocy nowym użytkownikom.
Kiri - Dołączył: Pon 10 Mar, 08 11:11 . Na chwilę obecną napisał 1393 postów, tematów: 49. Wizyt: 1489. Łączny czas wizyt Godzin: 748,4.
Najmłodszy wśród ekipy forum. Mimo to, całkiem dobrze sobie radzi. Zawsze chętny do pomocy innym użytkownikom. Ma swoje dni do pisania postów. Związał się z naszą stroną na dobre i złe. Były moderator. Od lipca 2009 - otrzymał kolejną szansę na stanowisko moderatora naszej strony.
MagicalFire - Dołączył: Pią 02 Lis, 07 08:56 . Na chwilę obecną napisał 874 postów, tematów: 41. Wizyt: 2149. Łączny czas wizyt Godzin: 363.
Był czas że sprawował funkcję moderatora dalej junior admin. Odebrana ranga wraz z otworzeniem Nowej Odmienionej linkarnii. Nie oznacza to, że nie jest wspaniałym VIP'em. Z chęcią służy pomocą innym.
Mergus- (Nie posiadam danych z linkarnia.fora.pl) Dołączył: Pią 23 Lut, 07 15:43 . Na chwilę obecną napisał 239 postów, tematów: 20. Wizyt: 814. Łączny czas wizyt Godzin: 124,7.
02.05.09 otrzymał rangę VIP. Od dłuższego czasu sporadycznie bywa na forum i mam tylko nadzieję że utrzyma swoją rangę. VIP to osoba aktywna na forum.
NETunia- Dołączyła: Wto 26 Cze, 07 18:59 . Na chwilę obecną napisała 964 postów , tematów: 46. Wizyt: 4650. Łączny czas wizyt Godzin: 626,2.
Jakiś czas pełniła funkcję moderatora w 2008 roku ( nie posiadam udokumentowanych dat) . Widoczna i udzielająca się w dziale Reklama For.
PatruŚ - (VIP linkarnia fora.pl- 27.06.2006. Zarejestrowana krótko po utworzeniu forum. Blizszych danych nie posiadam. ) Dołączyła: Pią 02 Lut, 07 16:17 . Na chwilę obecną napisała 178 postów, tematów: 5. Wizyt: 472. Łączny czas wizyt Godzin: 66,8.
Mimo iż bardzo jestem związana z Patruś, to jednak jej ranga jest zagrożona. VIP to osoba działająca na forum, aktywna a nie żyjąca w jego cieniu.
PLANETA - Dołączył: Czw 26 Mar, 09 17:24 . Na chwilę obecną napisał 280 postów, tematów: 9. Wizyt: 801. Łączny czas wizyt Godzin: 164,1.
Pierwsze zetknięcie z naszym forum było fatalne. Zbuntowany, rozkrzyczany i obrażalski. Z czasem to się zmieniło. Pokazał się z zupełnie innej strony. Sympatyczny.
Otrzymał VIP'a bo naprawdę się stara. Z chęcią pomaga innym i pisze posty rozwinięte. Trudno tego nie zauważyć.
Siwy - Dołączył: Wto 01 Maj, 07 17:04 . Na chwilę obecną napisał 530 postów, tematów: 16. Wizyt: 1683. Łączny czas wizyt Godzin: 309,4.
Były moderator. Odebrana ranga po otworzeniu Nowej Odmienionej linkarnii. Od dawna nie wchodzi na forum, a VIP niestety nie jest rangą dożywotnią. VIP to osoba która daje przykład, służy pomocą innym i działa na rozwój forum. Ostatnia jego aktywność 02.05.09 tym samym 02.11.09 ranga VIP zostanie odebrana (chyba że do tego czasu wróci i zacznie się udzielać).
sniffles - Dołączyła: Nie 28 Gru, 08 13:00 . Na chwilę obecną napisała 504 postów, tematów: 37. Wizyt: 897 Łączny czas wizyt Godzin: 116,3.
Bardzo ciekawa osoba. Zasługuje na wyróżnienie. Potrafi wejść w każdą dyskusję i nie boi się dyskutować, ani ukazywać swoich poglądów.
Sheikh - Dołączył: Sob 08 Gru, 07 15:11 . Na chwilę obecną napisał 1260 postów, tematów: 13. Wizyt: 1372. Łączny czas wizyt Godzin: 828,6
Choć zarejestrował się w 2007 r. to tak naprawdę rozkręcił się dopiero na początku 2009. Wesoły chłopak , gdy trzeba, bywa poważny. Od 15.05.09 pełni funkcję moderatora.
SpeedY74 - Dołączył: Nie 07 Wrz, 08 15:56 . Na chwilę obecną napisał 224 postów, tematów: 15. Wizyt: 690 Łączny czas wizyt Godzin: 259,5.
Wyjątkowy chłopak. Najmłodszy użytkownik forum. Przybył do nas gdy miał zaledwie 9 lat. "Ochrzciłam" Go Okruszkiem, bo w stosunku do nas tu wszystkich , taki jest. Mały chłopiec i do tego bardzo mądry. Rangę VIP wygrał w konkursie 18.07.2009. Jest w pełni zasłużona. Gdyby nie konkurs i tak by ją otrzymał. Chętny do pomocy innym.
WujekJoe - Dołączył: Sro 25 Mar, 09 16:53 . Na chwilę obecną napisał 716 postów, tematów: 43. Wizyt: 1491. Łączny czas wizyt Godzin: 404,9.
Ciekawa osoba. Od pierwszego dnia dał się zauważyć. Miał okazję poznać forum od drugiej strony, jako moderator wybrany na okres próbny (kwiecień 2009). Chętny do pomocy nowym użytkownikom.
.
Nasze forum- linkarnia pl. od samego początku jest w barwie niebieskiej. Nie bez powodu Historia tworzona jest w tym samym kolorze.
Jeśli mowa o Historii, to należy też upamiętnić ważniejsze wydarzenia w wybranych działach dyskusyjnych. Wydarzenia które nam, zarządzającym tym forum, sprawiły ogromną radość. Przecież zapłatą za naszą pracę jest wasz uśmiech i zadowolenie.
" WYDARZENIA - OPINIE "
Najwspanialszym prezentem jaki mogą otrzymać administratorzy, jest z całą pewnością dobra opinia od użytkowników. Takie też pojawiły się na naszym forum.
Nie będę na tyle skromna, aby nie uwiecznić ich w naszej Historii. Jesteśmy z tego dumni i z całego serca dziękujemy za nie.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Pon 02 Mar, 09 19:39
Witam.
Wczoraj miał miejsce rekord odwiedzin na naszym forum.
Obejrzało naszą stronę blisko 300 osób... To sukces, zważając na prawie 2 tygodniową przerwę w styczniu, która niestety spowodowała bardzo duży spadek popularności naszego forum w internecie.
Nie liczę odsłon stron, ta wartość jest bardzo duża, ale nieistotna. Liczycie się dla mnie Wy, użytkownicy którzy śledzą i aktywnie uczestniczą w życiu naszego forum.
Rosnąca w górę liczba odwiedzin informuje mnie, że zmiany które zostały wprowadzone na forum były doskonałym rozwiązaniem.
Cóż- mogę tylko podziękować Wam za zaufanie do forum i chęć jego rozwoju.
Ze swojej strony zapewniam, że kolejne duże zmiany są w fazie testów na naszym "forum testowym". Jeśli przebiegną one pomyślnie, zapowiada się mała rewolucja na linkarnia.pl
Forum które było zamknięte 2 tygodnie i taka liczba odwiedzin, jak to Hunter napisał w temacie- był to mały sukces. Przyznam że bardzo się z tego cieszyliśmy.
Hunter zapewniał duże zmiany i są one sukcesywnie ciągle wprowadzane.
Albus Dumbledore napisał/a:
Wysłany: Wto 11 Sie, 09 11:28
Admini to tylko admini, suche niezadowalające, niezobowiązujące, niefajnie relacje - tak jest na większości for. A Wy jesteście ludźmi - jak zwykli userzy, na co dzień można w ogóle zapomnieć że jesteście administratorami, i to się liczy najbardziej.
Katrine napisał/a:
Wysłany: Pon 24 Sie, 09 17:57
Jestem tu nowa, więc zbyt dużo nie mogę powiedzieć. Ale patrząc na porządek na forum, to dobrze wam idzie.
Zadaliśmy pytanie do użytkowników (wcześniej identyczne do VIP)- jak oceniacie naszą pracę. Doprawdy ale było nam bardzo miło czytać te słowa. To jak doping, aż chce się dalej tworzyć dla was, dla nas i dla tych co przyjdą. Bez was tu wszystkich, nie byłoby sukcesu, nie byłoby tego forum, tego klimatu, ani tej Historii.
Przytoczę też dwa cytaty z działu VIP na identyczne pytanie.
sniffles napisał/a:
Wysłany: Wto 14 Lip, 09 19:34
Powiem tak:
Jestem na wielu forach, ale powiem szczerze, że nie spotkałam się jeszcze z taką administracją. Fajnie, ze admini są bardzo aktywni (Hunter trochę mniej od Ciebie ale to pewnie dlatego, że jest głównym adminem i ma dużo pracy (mylę się??). Tak powinno być, admini powinni dawać przykład, "jednoczyć" się z userami. Organizujecie konkursy dla każdego, pytacie czy takie reguły odpowiadają czy może nie - to jest dobre, wyrażacie to, że userzy są ważni. Po drugie na innych forach zwykle jest kilku VIP'ów, a tutaj dążycie by było ich jak najwiecej. Można się postarać i tą rangę dostać. A gdzie indziej rangi wyższe są tylko dla tych którzy byli na forum jako jedni z pierwszych albo jacyś znajomi administracji. Przyznam, ze nie spodziewałam się, że dacie mi tak szybko VIP'a - dziękuję przy okazji poraz kolejny.
Moderatorzy: jak dla mnie dużo pracy nie mają bo na forum panuje duży porządek , ale cieszy to, że udzielają się często i to, ze pilnujecie ich, bo jeśli się odbijają to tracą posadę. To także duży plus. Ogólnie każdy bez względu na to, kiedy dołączył do zarejestrowanych jest traktowany tak samo jak pozostali i wszyscy mają równe szanse.
Bo linkarnia to poprostu inne forum! I to mi się podoba .
A więc - trzymajcie tak dalej!
A*n*i*a napisał/a:
Wysłany: Pon 27 Lip, 09 13:18
Tak naprawde jesteścią dojrzałą administracją i dlatego macie za to u mnie dużego plusa.
Dla administracji, to kolejny tym razem bardzo Wielki sukces.
Założeniem naszym, przy tworzeniu Nowej Linkarni, był porządek, sprawiedliwość ( na ile człowiek może być sprawiedliwy), wizerunek nasz i wasz w sieci. Nasz sukces, jest również waszym sukcesem. Bo to co tu zrobiliśmy od stycznia 2009 , to kawał dobrej wspólnej "roboty" nas wszystkich.
02.10.2009 - Nie wszystkie chwile jak się okazuje są przyjemne. Z powodu braku chęci współpracy,
Sheikh traci rangę moderatora.
Rangę moderatora otrzymał 15.05.09. Lubiany wśród użytkowników. Zauważony przez nas jako sympatyczny, skupiający wokół siebie innych humorem, poważną dyskusją, aktywnością. Pracę moderatora wykonywał sumiennie do czasu, aż dopadło go lenistwo. Brak chęci od dłuższego czasu współpracy spowodowało odebranie rangi.
Dziękujemy za owocny czas pracy. Witamy ponownie w grupie VIP na którą w pełni zasługuje. Życzymy czerpania przyjemności z bywania na tej stronie.
Większość z nas, wchodzi na linkarnię głównie po to, aby się zareklamować. Na początku każdy myśli, że jest to forum takie jak każde w sieci. Szybko jednak się przekonuje, że tu jest coś więcej.
Patruś tak jak i ja, spędziła do tej pory już 3 lata na tym forum. Takich osób jest znacznie więcej. Wiem też , że z czasem wy kochani moi użytkownicy, będziecie odliczać nie tylko miesiące , dni, godziny- ale i lata. Linkarnia to forum wyjątkowe, bo tu są wyjątkowi ludzie. To forum wolne od wulgaryzmów, obrażania i wywyższania. To forum skupiające ludzi z całej Polski i z dalszych stron świata. Ludzi którzy chcą ze sobą rozmawiać. Którzy chcą się tu spotykać.
" STREFA VIP "
keram25 napisał/a:
Wysłany: Czw 20 Sie, 09 11:44
Ja też pamiętam linkarnie tą dawną, zarejestrowałem się, bo miałem zamiar reklamować forum jakieś.
Napisałem jednego czy dwa posty i o forum zapomniałem.
Potem była potrzeba reklamy. Przypomniałem sobie.
Stwierdziłem, że napisze te wymagane posty napisze reklame i do nie j co jakiś czase będę zaglądał. Ale zanim osiągnąłem 20 postów... forum mnie wciągnęło. Polubiłem je i często tu zaglądam
NETunia napisał/a:
Wysłany: Wto 22 Wrz, 09 19:16
Jestem na Linkarni od jakiegoś czasu, a konkretnie od 26 Czerwca 2007, dołączyłam na Linkarnię w okresie tuż przed moją obroną pracy dyplomowej (zdanej na 4 ).
Od samego początku przyglądałam się pracy administracji, a zwł adminów i powiem wam, że cenię sobie naprawdę ogromny wkład za to co zrobili i robią. Linkarnia jest forum profesjonalnym.. ogromne podziękowania dla Huntera i fortuny oraz całej ekipy moderatorów. Powiem wam szczerze, że wiele się tu nauczyłam. Czuję się tu jak w rodzinie a właśnie to m.in. wyróżnia linkarnię spośród innych for, ciepła i serdeczna atmosfera. Dziękuję bardzo administracji.
PatruŚ napisał/a:
Wysłany: Sro 05 Sie, 09 12:41
16 lipca przyszedł na świat Kacperek - dziecko Linkarnii
3500g, 56 cm, 10 pkt Apgar.
No, Wujowie i Ciocie!!! Chwalcie moje Dziecię
Bardzo przyjemną i wzruszającą chwilą w dziale VIP, było opublikowanie zdjęcia Kacperka- synka Patruś. Od dawna czekaliśmy na jego przyjście, cieszyliśmy się razem z mamą. Czy mogło być inaczej? Przecież ta strona sprawiła, że choć używamy nicków, jesteśmy niby anonimowi, to jednak w jakiś sposób ze sobą się zżywamy.
Kacperek to nasz maleńki VIP. Kto wie, może w przyszłości otworzy stronę i zobaczy siebie w Historii Naszego Forum. Być może, że z czasem otrzymamy kolejne takie zdjęcia, doczekamy kolejnych narodzin dzieci, społeczności linkarnia.pl.
Jak widać, na naszym forum nie istnieją granice wiekowe. Każdy z każdym potrafi wspaniale się dogadać. Można nawet powiedzieć, że tu dorastamy, osiągamy pełnoletność. 12.10.2009 roku, nasz administrator Hunter będzie obchodził 18-te urodziny.
" TU SIĘ SPOTYKAMY I RAZEM DORASTAMY "
Najważniejszym wydarzeniem tego działu, był ślub 14.02.2009, jednej z naszych użytkowniczek - Patruś. Sporo pięknych zdjęć z tej uroczystości, można zobaczyć w dziale kobiecym.
Patruś w naszą Historię, wpisała się jako jedna z pierwszych użytkowniczek forum, która zawarła związek małżeński. Planeta i NETunia przybyli już na nasze forum jako osoby żonate/zamężne. Cieszy nas fakt, że tu może porozmawiać każdy z każdym, od x lat do x lat. Wszyscy czegoś od siebie się uczymy.
Nie będę ukrywała, że dla administratora, przyjemną chwilą jest to, że ludzie chcą się logować, chcą uczestniczyć w forum. To dzięki wam strona "żyje" , rozwija się. To dzięki nam wszystkim linkarnia.pl nie jest tylko jednym z wielu zapomnianych adresów wpisanych w google. Za to wszystko, chcemy wam podziękować.
Każdy z nas ma tu swój wkład, swoje dorzucone ziarenko, które w końcu wydało tak wielki i cudowny owoc, jakim jest nasze forum.
" WEJŚCIA ZAWSZE DAJĄ RADOŚĆ "
Na dzień dzisiejszy jest nas 2088 zarejestrowanych. Szkoda że nadal wszyscy tu nie wchodzimy. Cóż- w jakimś momencie, drogi nasze się rozchodzą, ale jak statystyki pokazują - wracamy i to cieszy. Pasek ludzi zalogowanych przez ostatnie 24 godz. nie daje pełnego obrazu, bo nie ma na nim wszystkich aktywnych użytkowników. Może kiedyś trzeba będzie napisać wiadomość, abyśmy wszyscy się zebrali i wtedy zrobić screen.
Napisaliśmy 33961 postów oraz 2364 tematów - jest to naprawdę dużo zaważywszy na fakt, że posty nic nie wnoszące jak i tematy, zostały bezpowrotnie skasowane. Cieszy to, bo przecież piszemy dalej i ciągle mamy o czym.
Jak forum, to i luźne rozmowy . Nasze SB często "trzęsie" się od śmiechu. Każdy z nas, praktycznie wejście zaczyna od tego miejsca. To małe serce forum.
" ŚMIECH TO ZDROWIE "
Mamy też album, gdzie chętni mogą nam się pokazać.
To wszystko co ukazałam w tym poście, sprawia ogromną radość. Radość z bywania na linkarnii, radość z poznawania całej społeczności która tu była, jest i będzie. To maleńki obrazek naszych przyjemnych zapisanych i upamiętnionych chwil.
Screeny wykorzystane w Historii Forum, są z dnia 03.10.09 zrobione przez Huntera.
Wykorzystane zdjęcia w Historii Forum za zgodą autorki - PatruŚ.
....
Kim tak naprawdę są ludzie zarejestrowani na naszym forum? Otóż, w większości to administratorzy własnych stron, którzy przyszli zareklamować się w naszym dziale. W zasadzie, nasze forum służy głównie do reklamy. Jednak z czasem, okazało się, że sama reklama nie wystarczy. Chcąc zwerbować nowych userów, musimy sami się pokazać, zaprezentować.
Od dawna nikt już nie chce się rejestrować w "ciemno". Ludzie chcą poznać kim jest osoba reklamująca, jak się zachowuje, czy może być godna zaufania. I tak w miarę potrzeb, nasze forum się przekształcało. To spowodowało, że przybywający na naszą stronę ludzie, zadomowili się na dobre. Wspólnie dyskutują, doradzają sobie. Podpowiadają co zmienić lub dodać.
Dział- reklama, tętni życiem.
Użytkownicy oceniają wzajemnie swoje prace, a krytyką doprowadzają do ulepszenia wizerunku reklamowanego forum.
Mamy obecnie jednego aktywnego grafika - darmaxsk , którego można poprosić o zrobienie loga, baneru, buttona, avatra itd. Tu nikt za swoje prace nie żąda pieniędzy. Każdy z nas, cokolwiek robi dla forum czy innego usera, robi to z przyjemności. Nagrodą jest podziękowanie, otrzymane piwo lub "pomógł". Wszyscy chętnie odwiedzają działy, którym rządzi tak naprawdę grafik.
To ten wspaniały nasz kolega ze świata wirtualnego sprawia, że nasze fora wyglądają profesjonalnie. W końcu, każdy odwiedzający stronę gość, zaczyna od opakowania, po czym przechodzi dopiero do środka.
Oto kilka wybranych prac ( które warto uwiecznić w naszej Historii ) wykonanych na prośbę użytkowników przez naszego grafika-
darmaxsk
Posiadamy też wspaniałe galerie, w których użytkownicy wystawiają swoje prace do oceny (kilka prac wybranych losowo).
neo_21 -
Hotek -
Nasza społeczność, to ludzie chętni do niesienia pomocy innym. Gdy ktoś ma tylko problem, wie że tu go rozwiąże.
Wzajemne wsparcie w reklamie forum poprzez wymiany banerami, linkiem, buttonem. Nikt nie stara się stać wyżej od drugiego, ani być lepszy.
To ludzie którzy chętnie biorą udział w różnych konkursach, bo potrafią się bawić, żartować.
Z różnymi zainteresowaniami, którzy odnajdują się w różnych działach dyskusyjnych.
To pasjonaci fotografii, którzy mają swoją galerię
Kilka wybranych losowo prac.
Grexik -
Kaszka -
nika -
Chętnie spotykają się aby podyskutować, przybliżyć innym swoje zapatrywania, poglądy.
Kto choć raz wejdzie w tematy dyskusyjne, zostaje tam na długo. Czas ucieka przerażająco szybko i nikt nawet nie zastanawia się nad tym, że zamiast 20 min, minęła godzina.
Tu nie ma miejsca na spamerstwo czy pisanie postów nic nie znaczących. Taki ktoś w tych działach nie ma czego szukać. Tu można zatracić poczucie czasu w samym czytaniu.
Nasza społeczność, to ludzie którzy nie muszą promować swojej inteligencji. To ludzie którzy ją posiadają i potrafią się zachować. Każdy z nich tworzy naszą stronę, każdy z nich ma swój wielki wkład.
Tu nie tylko miło wita się ludzi na wejście, tu tak po prostu jest. Czasem sama się zastanawiam, jak to się dzieje.
Ludzie, którzy z całą pewnością zasługują na wyróżnienie w tworzeniu Historii Nowego Forum - fortuna, Hunter, Kiri, A*n*i*a, WujekJoe, Ań, Aniulek, GoHome, Javor, keram25, Mergus, Sheikh, sniffles .
Jest was tu znacznie więcej, choćby obecna statystyka logowania- /przez ostatnie 24 godziny byli na forum: (36)/, lecz niektórzy muszą poczekać na swój wpis. Nie oznacza to, że na dzień dzisiejszy nie wnosicie wkładu swoją osobą, ale w Historię aby się wpisać, trzeba trochę czasu i pokazać się nieco więcej.
Nasza strona ma to do siebie, że Ci co odejdą i tak tu wrócą. Linkarnia pl. łączy ludzi. To Centrum Reklamy, to Centrum Spotkań najwspanialszej społeczności w internecie.
Hunter napisał/a:
Wysłany: Wto 28 Lip, 09 11:50
Uruchomiliśmy dziś nową opcję komunikacji z administracją
Na zmianę dyżur będę pełnić ja i fortuna.
Rozmowy nie są publiczne, zapewniamy pełną anonimowość.
Możecie do nas pisać w każdej sprawie (no... może bez przesady)
Screeny wykorzystane w Historii Forum, są z dnia 04.10.09. zrobione przez Huntera.
....
Ci, co tworzą historię,
bardziej się muszą nabiegać niż Ci, co ją piszą. - Stanisław Wróblewski -
Spisana Historia linkarnia.pl dobiegła czasów obecnych. Tym samym, aby stworzyć nowe karty, nowe odsłony, potrzebny jest kolejny czas.
Każdą historię można podważyć, tym samym i moją. Jednak poparta cytatami, daje obraz bardziej autentyczny. I jak Stanisław Wróblewski powiedział- "Ci, co tworzą historię, bardziej się muszą nabiegać niż Ci, co ją piszą". Bez tych ludzi, nie byłoby o czym pisać. Bez tych co tu będą dalej i przyjdą- nie będzie tworzyła się teraźniejsza Historia Linkarnia.pl. Ktoś taki jak ja, mógł tylko naszkicować obraz tego, co tu się działo. Obraz emocji, zachowań i cytatów.
Jak w każdej spisanej Historii, nie może i u nas zabraknąć zabawnych cytatów w sensie popełnionych pomyłek słownych, czy najzwyklejszej wpadki. Potraktujcie to w formie zabawy.
Przytoczone cytaty, pochodzą z linkarnia.jun.pl.
LordTorus - (Wysłany: 2007-04-02, 20:31)
Tutaj głosujcie na jakiegoś V.I.P-A dzięki temu w poniższym rankingu będzie miał lepsze miejsce, można głodować 1 raz dziennie . Komentarz - Konkurs - Top V.I.P. Oby nigdy więcej nie musieli głodować, lepiej niech głosują.
Aro - (Wysłany: 2007-04-12, 20:07)
[.....] Widzę już jednego członka - PHmaster. [......] Komentarz - Tu chodziło o stworzenie nowej rangi- expert. To urywek tylko cytatu i zdanie które wygląda zabawnie. Dalej już autor postu, wyraża się w formie- kandydat.
Artur - (Wysłany: 2007-04-14, 09:05)
Taką mam prośbe nie kłócicie sie stwórzmy nową linkarnie gdzie bedzie fajna atmosfera a nie ty spemer a ty ciota i tak dalej. Komentarz- Temat był witam władzę. No cóż- znajomości bywają pożyteczne, ale mogą doprowadzić do małych sprzeczek zwłaszcza gdy szuka się tzw. "pleców". Potem nic, tylko trzeba przywołać innych do porządku. Każdy sposób jest skuteczny.
Marcin - (Wysłany: 2007-12-05, 21:090)
Mam pomysł na konkurs w konkursie moze wziąc tylko mod . Konkurs potrwa 2 tygodnie i ten mod który rozda najwięcej sprawiedliwych ostrzeżeń dostanie range super mod. co wy na to ? Komentarz - Temat- pomysł na konkurs dla modów. Dodam że nie odbył się - w sumie, czy mógł?
Aj wy moderatorzy, dlaczego dajecie same ostrzeżenia niesprawiedliwe. Czy musi aż powstać konkurs?
Hunter - (Wysłany: 2007-08-29, 17:09)
Hmm mam nadzieję że więcej modów odwiedzi linkarnię... Komentarz - Tekst rozbrajający w temacie - Pogawędki przy kawce, dział VIP. Wypwiedź Huntera, ma oczywiście swoją wymowę.
Temat założył szczęśliwy nowy moderator , i jak to ujął ... "(Trip) - w którym władze forum będą mogły sobie pogadać o wszystkim" ...zazdrośćcie VIP'y że czytacie, wasz kolor tylko czerwony i nie próbujcie tam pisać.
Oczywiście i w kolejnej odsłonie linkarnia.pl, nie zabrakło ludzi, którzy też wpisali się, w kartę naszej Historii.
Zabawne , wyszukane teksty i wpadki.
katix5898 - (Wysłany: Nie 23 Mar, 08 23:41)
[binO - najlepiej jest wytykać spam, ale jak go zwalczać nikt nie napisał] moderator od tego jest ban i zamknięcie tematu to najlepsza metoda. Komentarz - Za ten tekst w temacie - "Linkarnia - jeden wielki śmietnik", należy się chyba złota klawiatura dla byłego administratora binO.
nika - (Wysłany: Czw 29 Maj, 08 23:30)
Dzięki, stara krowa z mnie i tyle Komentarz - Życzenia z okazji urodzin. ... Aj, a niby jesteśmy ludźmi. Czy w tym zestawieniu jest jakieś podobieństwo?
MagicalFire - (Wysłany: Pią 27 Cze, 08 14:36 )
ja nie lubie adminów olewatorów Komentarz - Dodam że chodzi o byłych założycieli linkarnia.fora.pl. Tym samym mamy całkiem nową, aczkolwiek przyjemną nazwę, dla administratorów, którzy zapomnieli o forum.
Lilly - (Wysłany: Wto 30 Gru, 08 22:52)
[nika - Tematyką konkursu jest najpiękniejsza kreacja sylwestrowa lub karnawałowa własnej osoby]A coś szerzej na ten temat? Bo nie do końca rozumiem co to ta kreacja własnej osoby, Dość dwuznaczne. Komentarz - Czy trzeba do końca rozumieć? Konkurs na strój, a że własnej osoby? Bawcie się, w końcu to Sylwester.
I jako że wkraczamy w czasy teraźniejszości, w naszej Historii , nie może zabraknąć najzabawniejszych tekstów czy wpadek z Nowej Odmienionej Poważnej strony , czyli linkarnia.pl rok 2009.
Javor - Wysłany: Nie 01 Mar, 09 23:55
No mowa ciała jest strasznie ważną sprawą. Nie można się przecież zachowywać, jakby się miało adhd, ale nie można też bym sztywnym jak kij od szczotki. Komentarz- I oto tekst który należy zapamiętać jeśli idzie o mowę ciała. A jest ona strasznie ważna. Oby nie tak strasznie, jak straszny jest horror.
Chyba jednak nie jest tak źle ..."(Javor) kiwam się na stopach, uśmiecham się lekko i tajemniczo"...
SebaSTI - Wysłany: Nie 08 Mar, 09 20:24
Napewno zeby to nie wygladalo w ten sposób "czesc laska obskrob mi k....:) tylko jakos miło zgadać może na jakieś ciasto lub do kina Komentarz - Teraz już chyba każdy z was wie, jak nie wolno zachowywać się przy dziewczynie. I kto by na to sam wpadł?
GoHome - Wysłany: Czw 13 Sie, 09 21:29
Jak widać dawno dawno (albo i nie tak dawno) temu za 7 górami, za 7 lasami był mały (... chyba) duży GoHome. GoHome miał zły miesiąc i dużo się denerwował. Tak się wkurzył, że dostał 2 ostrzeżenia. Na zdjęcie jednego warna (chyba) sobie zapracował.
Teraz jest problem. Potrzebuje waszej pomocy! Potrzebuję jeszcze 15 tysięcy linkarnia_coins aby zdjąc ostrzeżenie. Komentarz - Oto wzór podania na bezterminową pożyczkę od użytkowników. Oby nie zżynajcie masowo.
Sheikh - (Wysłany: Sob 30 Maj, 09 21:16)
Kiedyś nawet z tacy jak to było w filmie "U Pana Boga w ogródku" zabrałem 20zł Komentarz - Wiecie co zrobił z taką kasą? Poszedł do sklepu i kupił sobie picie. Ten tekst mnie powalił. Najzabawniejsza historia jaką usłyszałam. Oby wy, księdzu z tacy nie zabierajcie pieniędzy.
Katrine - (Wysłany: Wto 25 Sie, 09 15:08 )
A skąd mialam wiedziec, myslalam ze bana za cos dostalam... Komentarz - Temat- Awaria forum?? No cóż, taki temat. Error i już, a że użytkowniczka nie miała pewności co to error, bo kto wie, może to ban?
nika - Wysłany: Pon 31 Sie, 09 16:54
Lubię bardzo kompoty... a raczej bardziej ich sok niż samo nadzienie owocowe. Komentarz - I w ten oto sposób, można się dowiedzieć że kompot ma nadzienie owocowe. Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości , to pamiętajcie że chodzi o to ..."(nika) - ze kompot ma owoce + woda + cukier"...
DejaV - (Wysłany: Pon 28 Wrz, 09 09:36)
nie napisze kogo poznałem ale jak najbardziej poznałem ludzi pajnych DejaV - (Wysłany: Pon 28 Wrz, 09 18:46 )
Właśnie wielkim plusem jest tu wiła atmosfera. Komentarz - Wiła nie wiła, ale najważniejsze że Ci, którzy są z nami od niedawna, zauważają jak tu "wiło" jest na naszym forum i "pajni" ludzie. Tak trzymać.
Tym samym "pajnie" i "wiło" pisało mi się naszą Historię. Prosiłam, aby nie oceniać mnie jak nauczyciel jęz. polskiego. Zrobiłam to w/g mnie najlepiej, jak potrafiłam. Chciałam przekazać jak najwięcej informacji. Linkarnia ma już za sobą 3 lata, a minęły 26.06.09. To dość duży czas jak na forum, jak na ludzi którzy tu się przewinęli i tworzyli naszą stronę.
Mam nadzieję, że nasze forum, czeka jeszcze dużo takich zapisanych kart. Sprawcie aby było o czym tu pisać. Linkarnia.pl to strona która żyje, to wy
Opracowanie Historii Forum administrator - fortuna
główny administrator - Hunter
.
Dla każdego z nas był lub będzie najważniejszy dzień w życiu. Wraz z osiemnastymi urodzinami, możemy o sobie powiedzieć, jestem pełnoletni/a. Czy to nie jest przyjemne? Wreszcie możemy sami za siebie decydować, choć tak naprawdę jeszcze sterują nami rodzice, ale ciii jesteśmy dorośli.
Dziś w Historię naszego Forum, mam okazję dokonać tak pięknego wpisu.
Dnia 12.10.2009nasz główny administrator forum -HUNTERkończy18 lat.
W imieniu swoim i wszystkich naszych użytkowników- życzę Ci spełnienia marzeń, połamania pióra na maturze i samych szczęśliwych dni. Zarejestrowałeś się na linkarnię 25.04.2007 - miałeś wtedy 16 lat, aż trudno w to uwierzyć. Dorosłeś Hunter. Rządziłeś i rządź nam tu dalej sprawiedliwie.
.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum